etiquette
Social Media

Etiquette

Etiquette. In het dagelijks leven, zowel zakelijk als privé, hebben we ermee te maken. Beleefdheid tegenover de medemens. Beleefdheid die we terug mogen en willen verwachten.

Ik vind het het niet meer dan normaal. Ik hoef mezelf geen schouderklop te geven, maar ik weet van mezelf dat ik de medemens altijd respecteer en accepteer. Ik hoef het echt niet met de ander eens te zijn. Dat staat los van (wederzijds) respect. Ik behandel een ander zoals ik zelf ook behandeld wil worden.

Deze week zag ik een filmpje op Facebook van een jongen die, zonder enige reden, een meisje onderuit haalde. Die bewuste jongen postte het filmpje ook nog eens op de social media. Dit verzin je toch niet? Ik weet het natuurlijk niet zeker, maar ik denk dat jongeren voor de helft niet weten wat voor impact de social media heeft.

Op Twitter is een fake-account verwijderd die tweets post over de twee vermiste vriendinnen in Panama. Ik word hier echt een beetje verdrietig van. Deze meiden hebben nabestaanden die vreselijk ongerust zijn. Hier ga je toch geen onzin over verspreiden? Laat dit nu maar aan de nieuwsaccounts over. Zij zullen ongetwijfeld hun bronnen hebben en een en ander laten bevestigen.

Elke update die ik op de social media plaats, daar denk ik over na. Die lees ik na. Klopt de zin en kwets ik hier niemand mee? Als ik iemand wil aanspreken over het een of ander zal ik dit altijd of middels een privé-bericht doen of, dit heeft mijn voorkeur, face-to-face of telefonisch.

Ik hoef een ander gelukkig niet de les te lezen. Maar in mijn omgeving merk ik dat men de (online) etiquette prima beheerst.

4 reacties

Geef een reactie