Everything feels better after a haircut
Fashion & Beauty,  Persoonlijk

Everything feels better after a haircut

Twee weken geleden glipte ik de salon binnen. Even snel een afspraak maken. Binnenkort mag ik op de foto en dan is het wel fijn dat mijn haar goed zit. De vorige keer dat ik in de salon was, was ik nogal onder de indruk van een kapsel van Angela Schijf. Wat kan een kort koppie toch mooi, stijlvol en chique zijn. En met mijn krullen kom ik al vrij snel op hetzelfde uit. Of het nu lang of een boblijn is; scheiding links, lok rechts en eigenwijze krullen om mijn hoofd.

 

Vroeger wilde ik net als vele andere meiden, een mooie bos haar. Steil en vooral lengte. Steil haar, dat is niet voor mij bestemd. In de middelbare schooltijd deed ik goed mijn best om de ergste krul de kop in te drukken, maar één regenbui verpeste alles. De poging om mijn krullen te steilen (toen nog niet in het bezit van de juiste tools) heb ik lang volgehouden. Maar Moeder Natuur heeft andere plannen met mijn haar. Op een avond, na het douchen, heb ik geen actie ondernomen en liet mijn haar drogen op de meest natuurlijke wijze. Geen föhn en geen stylingsproducten. Op dat moment werd ik wakker. Ik ben geboren met krullen en hier mag ik het mee doen. En sinds dat moment ben ik om. Die krullen horen bij mij en ik ben er enorm blij mee. Nu zou ik ze niet meer willen missen.

 

Vanochtend zei ik nog tegen de kapper dat ik erg lui ben wanneer het op het stylen van mijn haar aankomt. Ik moet mijn haar in een handomdraai kunnen fatsoeneren. Er gaat een stylingsproduct in, ik hang voorover en föhn mijn haren. That’s it. Meer doe ik er niet niet aan.

 

Vandaag is het de hoogste tijd om qua kapsel uit mijn comfort zone te treden en eens iets anders te proberen. De schaar gaat erin. Tijd voor vernieuwing. Mijn haren kleur ik al jaren niet meer, maar een goede knipbeurt doet wonderen. Ik vind het spannend, maar ook erg leuk. De magische vingers van kapster Hanneke doen het werk en ik ben blij met het resultaat. Ik heb een keer een kortere coupe. Lekker fris, pittig, stijlvol en chique. Precies hoe ik het voor ogen had.

 

 

 

Dit blog is onderdeel van #PHOT (photo on tuesday); een initiatief van Karin Ramaker.

 

 

Deze foto is gemaakt bij Hair-perfection

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: