Fijne bezigheden
Persoonlijk

Fijne bezigheden

Mijn vrije dinsdag. Iedere week bekijk ik hoe ik de dag invulling ga geven. Maak je niet naar, dit komt altijd wel goed.  Ik weet deze altijd wel te vullen met fijne bezigheden.

 

Een paar jaar geleden maakte ik de keuze om één dag minder te werken. Soms maak je van die keuzes die op lange termijn nog steeds goed blijken. Dit is er zo één.
In verband met een afspraak begint de dag lekker op tijd. Wanneer ik de deur uit stap om eerst de hond uit te laten, voel ik het al. De zon gaat vandaag erg vriendelijk zijn. Ze straalt en deelt haar warmte. Wat een verwennerij, na die plensbui van gisteren. Ik was flink doorweekt. Maar een goed begin van de dag dus. Dat zonnetje doet wonderen.

 

Verder heb ik deze dag niet veel om handen. Naast wat van die huishoudelijke klusjes heb ik de tijd aan mezelf. Deze vul ik toch wel erg graag met schrijven. Het ene moment vind ik het fijn om in alle stilte te tikken en het andere moment vind ik het prettig om muzikale klanken om me heen te hebben. Vandaag is zo’n dag. Ik open Spotify en luister naar de fijne muziek. Ik ben altijd een enorme liefhebber van muziek geweest en eigenlijk is het wel heel bijzonder dat ik de laatste tijd ook zo kan genieten van de stilte. De rust om me heen. Stilte of muziek dit is afhankelijk mijn stemming.

 

Vandaag ga ik voor de muzikale klanken van Nederlandse bodem; The Common Linnets en Douwe Bob. In september ga ik naar een optreden van Douwe Bob en ik moet toch wel mee kunnen zingen (of in ieder geval een poging daartoe, want ik ben daarentegen geen common linnet).

 

Door mijn (nieuwe) hoofdtelefoon ben ik één met de muziek en mijn laptop. Ik zit in mijn eigen wereldje en ik vind het heerlijk!

 

 

Dit blog is onderdeel van #PHOT (photo on tuesday); een initiatief van Karin Ramaker

2 reacties

Geef een reactie