Fitbit
Body & Mind,  Sport & ontspanning

Fitbit

Een paar maanden geleden tijdens de vakantie begon het al te kriebelen. Ik wil beter op mezelf letten. In de zin van gezond eten, meer water drinken en voldoende bewegen. Dat gezonde eten en water drinken weet ik wel hoe ik dit aan mag pakken. Maar hoe houd ik bij of ik voldoende beweging heb gehad?

Ik heb er eerder al eens aan gedacht, maar opnieuw heb ik research gedaan naar een activity-tracker. Ik kom uit bij Fitbit. Mijn keuze valt op het model Flex; een simpele armband die in ieder geval mijn stappen en slaap voor me bijhoudt. Dit is voor mij nu het belangrijkst.
Ik kies voor de blauwe armband. Deze past qua kleur het best bij mijn kleding. En het is ook altijd mogelijk om andere kleuren armbanden bij te bestellen.

Bij de Fitbit wordt een dongel geleverd. Deze doe je in de USB poort van je laptop. Hierna volg je de stappen die op het scherm staan. Erg simpel. Met de dongel in de USB poort synchroniseer je makkelijk met je armband. Voorwaarde is dat deze wel in de buurt van de dongel is.
Ik heb de Fitbit app op mijn iPhone geupload. Deze synchroniseert met de armband middels bluetooth. Ik betrap mezelf erop dat ik regelmatig kijk wat de tussenstand is qua stappen. Je kunt de globale tussenstand aflezen op de armband, de app op de telefoon geeft de exacte status.

Niet alleen de stappen zijn bij te houden, ook kun je nalezen of je voldoende uren slaap hebt gehad. Dit valt me iedere keer nog weer tegen. Ik merk dat ik nauwelijks mijn acht uren slaap haal. Door de week lukt me dit niet/nauwelijks. Dit is nog wel een aandachtspunt. Via het dashboard op de laptop of via de app op de telefoon, kun je ook een wekker zetten. ’s Ochtends word ik gewekt door een zacht getril om mijn pols. Via de app op mijn iPhone kan ik mijn uren slaap aflezen. Ook wordt weergegeven hoe vaak ik wakker ben geweest en hoeveel uren ik onrustig was.

Verder kun je met de activity-tracker bijhouden hoeveel calorieën je hebt gegeten en of je voldoende vocht binnenkrijgt. Hier maak ik zelf nu nog geen gebruik van, omdat ik andere programma’s gebruik.
Ik vind de activity-tracker een erg leuke gadget welke past bij een bewuste levensstijl. Ik heb hem nu een paar maanden met veel plezier in gebruik!

 

 

 

 

Foto door: MissMarleen

Geef een reactie