Eten & drinken,  Sport & ontspanning

Fotoshoot en windowshoppen

Gisteren ging het dan eindelijk gebeuren… Ik had, samen met mijn vriendin, een fotoshoot, inclusief haar en make-up, geboekt bij Fotoshoot in Amsterdam. Ja, als je het doet, moet je het goed doen.

We waren er ruim op tijd, maar we konden er thee en koffie krijgen en wat ander lekkers pakken. Na een poosje werden we opgehaald, zodat ons haar en make-up kon worden gedaan. Ik vond dat de visagiste goed luisterde naar mijn wensen. Ik weet dat dit zo hoort, maar ik heb ook wel eens anders meegemaakt. Dus, pluspuntje!

Collage

Heb  er geen idee van hoelang ik in de stoel heb gezeten, maar ik was er klaar voor. Fotograaf Freek haalde me op. We zouden buiten beginnen. We hadden geluk, het was immers prachtig en zonnig weer. Aangezien ik van nature geen Doutzen ben, gaf Freek me goede aanwijzingen. Ik vond het makkelijk gaan en erg leuk om te doen. Freek liet me tussentijds even wat foto’s zien en, alhoewel we nog maar net waren begonnen, was ik al erg tevreden. Ondanks dat de zon lekker scheen vond ik de temperatuur redelijk fris, maar “een topmodel als ik” draait hier natuurlijk haar hand niet voor om.

Na de buitenshoot gingen we de studio in. Ik nam plaats op de rode bank en ook hier gaf Freek me goede, bruikbare tips: been zus, schouder zo, hand onder de kin, andere hand aan de pols. In no time waren er in totaal meer dan 140 foto’s (ik denk 143) gemaakt.

Standaard zouden we twee foto’s krijgen, maar er zaten zoveel mooie tussen, dat twee toch ècht te weinig was. Ik heb met mezelf afgesproken dat ik er vijf zou bijstellen; wie een beetje kan rekenen, weet dat ik met zeven foto’s naar huis zou gaan. En dan de grote uitdaging: ik moest de 143 foto’s terugbrengen naar 7. De foto’s waar ik met mijn ogen dicht op stond, werden natuurlijk al snel gewist. Er zijn natuurlijk altijd foto’s die redelijk op elkaar lijken. Van hieruit hebben we de mooiste bewaard. Ik vond het lastig om de foto’s te kiezen. Eerst keek ik naar wat zijn de mooiste foto’s, deze bewaarde ik. Uiteindelijk draaide ik het om: welke foto’s wil ik ècht niet kwijt. Dit maakte het “makkelijker” om een keuze te maken. Toen ik dan uiteindelijk mijn keuze had gemaakt, werden de foto’s op een CD gebrand. Vervolgens gingen we de foto’s van mijn vriendin uitzoeken. Dit was al net zo een opgave is als bij mij. Maar na veel wikken en wegen is ook zij er helemaal uitgekomen.

We aten nog snel een tosti bij Fotoshoot om ons vervolgens klaar te maken voor de rit naar de stad. We waren immers in onze favoriete stad en moesten er natuurlijk gebruik van maken om de fijne en gezellige sfeer van Amsterdam te proeven. We parkeerden de auto bij P&R Zeeburg en konden met de tram naar de stad. We stapten uit bij Amsterdam Centraal. Van hieruit zijn we naar de Kalverstraat gelopen. Lekker even winkel in en winkel uit. De tijd vloog en behalve de thee en de tosti bij Fotoshoot hebben we niet gegeten.

Dus na zessen zijn we op zoek gegaan naar een pizzeria. Beneden in het restaurant was het er bomvol. Mensen zaten op- en aan elkaar en konden het eten van elkaars bord afkijken. Dit was ons iets te druk en zijn dan ook lekker boven gaan zitten. Hier zaten nog vier anderen dus we konden in alle rust lekker praten en de dag met elkaar doornemen. Hoe kon het ook anders, we waren beiden ontzettend enthousiast.

Na de pizza was het tijd om huiswaarts te gaan. We pakten de tram en werden keurig naar de parkeerplaats gebracht. We waren moe, maar voldaan. Op de terugreis hadden we de heerlijk rustige, muzikale klanken van Norah Jones in de auto. Ik voelde me helemaal “zen” en blij. Wat was dit een fijne dag! Behalve een heel fijne herinnering, heb ik ook nog prachtige foto’s waar ik blij mee ben. Lieve M, bedankt dat je dit met mij hebt willen doen.

IMG_2651-001 IMG_2656-001 IMG_2665-001 IMG_2688-001 IMG_2690-001 IMG_2723-001 IMG_2738-001

10 reacties

Geef een reactie