frustratie
Persoonlijk

Frustratie

Frustratie ~ 1) Diep gevoelde teleurstelling 2) Ergernis 3) Gevoel van teleurstelling 4) Innerlijke belemmering 5) Onthouding 6) Ontzegging 7) Remming 8) Teleurstelling 9) Verduwing 10) Versmachtingd

 

En al doe je zo je best, heb je zo’n lange adem om datgene voor elkaar te krijgen wat je wilt. Het lukt allemaal even niet hoe je dit in gedachten hebt. Dat gevoel dat dan overheerst?! De frustratie! De knoop in je maag, de irritatie in je stem. Hebben we dit niet allemaal een keer meegemaakt? Been there, done that?

 

“Sommige dingen vragen nu eenmaal meer tijd en oefening”

 

Ik in ieder geval wel. Dat gevoel negeer ik niet, dat kan ook bijna niet. Het mag er zijn. Balen en boos of verdrietig zijn mag, maar dan is het wel weer goed geweest, raap ik mezelf bij elkaar en is het vooruit met de geit. Sommige dingen vragen nu eenmaal meer tijd en oefening. Het zou wel heel mooi zijn, iets willen en dit meteen kunnen of bereiken. Maar we hebben lessen te leren, zowel op creatief als persoonlijk vlak. En dat lastige dingen in één keer gaan zoals we willen, dit is vast nog niemand gebeurd. En laat ik eerlijk zijn, hier leren we niet veel van. Dus waar het eigenlijk op neer komt. Vallen en opstaan. Botsingen met lampen en muren. Oefenen tot je er bij neervalt en ècht die hele lange adem hebben. Maar uiteindelijk wordt het eigen, zal het je makkelijker af gaan. En die frustratie? Die zal net zo vaak om de hoek kijken, totdat ook dit gevoel minder en anders wordt.

 

En dan… Dan komt er wel weer een nieuwe les die de nodige frustraties met zich mee brengen en mogen we hier opnieuw van leren. Joehoe!!

 

#WOT staat voor Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je kunt schrijven, vloggen of ploggen. Wil je mee doen? Bekijk hier wat het woord van de week is.

 

Foto door: Pixabay/RyanMcGuire

Geef een reactie