gal
Persoonlijk

Gal

Gal ~ 1) Bijbelboek (afk.) 2) Bitter lichaamsvocht 3) Bitter vocht 4) Bittere gemoedsstemming 5) Bittere stof 6) Bittere vloeistof 7) Bitterheid 8) Boosheid 9) Boze stemming 10) Deel van het lichaam 11) Dier 12) Door de lever afgescheiden vloeistof 13) Eenheid van versnelling 14) Fransman 15) Gezwel op planten 16) Haat 17) Inwendig lichaamsdeel

 

Mijn gal hoeft niet zo vaak gespuwd te worden. Althans, ik spuw het niet vaak. Ik ben iemand die vrij veel tot zich neemt alvorens de bom barst en ik gal moet spuwen. En als ik dan boos ben, berg je maar. Je wilt dan niet bij mij in de buurt zijn. Ik wil niet eens bij mezelf in de buurt zijn.

 

Mijn emmer is groot. Hier kan veel in. Teveel. De bagger en ellende zeul ik met me mee, net zolang tot de bom barst en ik dus ook. Ik heb het dan al veel te ver laten komen. Waarom doe ik mijzelf dit toch aan? Het is toch veel beter om mijn woordje te doen wanneer het me dwars zit. Mijn hart te luchten op het moment dat het me dwars zit.

 

De ballast wordt niet opgekropt en ik hoef het niet met me mee te nemen. Theoretisch weet ik het allemaal best goed. En het gaat ook wel beter als voorheen. Maar als ik toch af en toe terugval in mijn oude patroon, is dit soms best wel bitter.

 

#WOT staat voor Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je kunt schrijven, vloggen of ploggen. Wil je mee doen? Bekijk hier wat het woord van de week is.

 

 

Foto door: Pixabay/Farmgirlmiriam

Eén reactie

Geef een reactie