Eten & drinken

Geen snoep bij de kassa

Vandaag op het nieuws: geen snoep bij de kassa. Ik ben voor!

In het nieuwsbericht lees ik dat ouders „klagen” dat hun kroost jengelt en zeurt om het snoepgoed dat bij de kassa’s uitgestald ligt. Dit is inderdaad vervelend. Ik als medeklant vind het ook niet altijd even prettig om deze geluiden aan te horen. Maar toch: ik stel de gezondheid voorop. De meeste kinderen, en vele volwassenen, zijn nu eenmaal dol op die zoete lekkernijen. En we weten allemaal dat het niet goed is voor de gezondheid. De laatste jaren is het meer dan duidelijk dat obesitas onder de bevolking is toegenomen. Dit hoeven we met die zoetigheid bij de kassa’s niet te stimuleren.

Dus gezonde snacks bij de kassa’s vind ik een prima alternatief. Of misschien zelfs helemaal geen snacks, maar andere kruidwaren of bijvoorbeeld de drogisterij-artikelen. Het hoeft mijn inziens niet persé eten te zijn.

Neem eens een lijstje mee naar de winkel. Deze tip is zo oud als de weg naar Rome, maar het helpt. En het belangrijkst, houd je aan dit lijstje! Een andere tip is om niet met lege maag naar de supermarkt te gaan. Dit is ook een goede tip voor mezelf, want als ik de boodschappen doe is dit toch wel vaak snel even voor de lunch of het avondeten. Dus ook met de lege maag.

Maar goed, het snoepgoed dus. Sterker nog, géén snoepgoed dus. Ik juich het alleen maar toe dat de supermarkten overwegen om dit niet meer bij de kassa’s neer te leggen. Er zijn zoveel andere, verantwoorde lekkernijen. Het is goed om hier de aandacht op te vestigen. Gezondheid boven alles. En als we nu ook nog eens in beweging komen met zijn allen, dan zijn we in ieder geval op de goede weg.

 

 

bron foto

2 reacties

Geef een reactie