geraakt
Films, series & muziek

Geraakt

Ik zit in de auto. Alleen. Het is warm buiten, de airco staat aan om het in de auto aangenaam van temperatuur te krijgen. De muziek galmt uit de radio. Als achtergrondmuziek weliswaar. Plots hoor ik een liedje dat me raakt. De rauwe en pure stem van een man komt bij me binnen. Ondanks de warmte buiten  bezorgt hij me kippenvel. Ik ben geraakt.

 

Mijn hand gaat naar de radio en zet het geluid harder. De klanken van de muziek en de krachtige, maar toch wat hese stem van de zanger vult de auto. Er vormt zich een brok in mijn keel. Ik knipper met mijn ogen, ze worden een beetje vochtig. Dit kan muziek met me doen. Mijn hele leven ben ik al een liefhebber van muziek. Niet van alles, maar wel van heel veel.

 

Het origineel is natuurlijk van Simon and Garfunkel. Ik ken deze uitvoering van Sound of Silene van al Disturbed (Amerikaanse Alternatieve-metalband) wel. Ik heb hem al eerder gehoord. Dit is echter wél de eerste keer dat het zo duidelijk bij me binnen komt en ik er zo door geraakt ben. Omdat ik alleen in de auto zit, heb ik geen afleiding. Eenmaal thuis heb ik het liedje meteen aan mijn favorietenlijst op Spotify en YouTube toegevoegd en luisterde ik het opnieuw. En opnieuw.

 

Luister en huiver.

 

 

 

Dit blog is onderdeel van #PHOT (photo on tuesday); een initiatief van Karin Ramaker.

4 reacties

Geef een reactie