Sport & ontspanning

Glimlachen

Het moge duidelijk zijn. Ik heb enorm veel plezier aan het hardlopen. En aangezien ik van mezelf niet echt als atleet in de wieg ben gelegd, ben ik blij dat ik een sport heb gevonden die bij me past en belangrijker, die ik leuk vind. Ik omschrijf mezelf als een diesel. Ik moet altijd opstarten en de eerste twee kilometer vind ik meestal niet de leukste. Ik voel mijn hele lijf en ik vraag me soms echt af waar ik mee bezig ben. Als ik deze twee kilometer eenmaal door ben, gaat het een stuk makkelijker en kan ik er echt van genieten. Van één van mijn trainers heb ik geleerd om te glimlachen tijdens het lopen. Dit maakt het allemaal wat minder zwaar. En het staat ook nog eens leuker ;-)

Ik weet van mezelf dat ik (nog) geen hele snelle loper ben. In mijn loopgroep heb ik wel een paar „roadrunners” en ik moet mezelf streng toespreken dat ik mijzelf niet met hen ga vergelijken. Ik loop toch immers voor mezelf? Door te blijven trainen en mezelf te blijven uitdagen, wil ik proberen mijn tempo te gaan versnellen. Ik moet ook niet vergeten dat ik, vergeleken bij de rest, nog maar een beginneling ben.

Zondag ga ik opnieuw de uitdaging met mezelf aan. Ik wil proberen tijdens de run mijn tijd te verbeteren. Verder weet ik dat het een mooie route is, dus ik ga er zeker van genieten. Dus die glimlach, dat gaat wel lukken.

 

2 reacties

Geef een reactie