grote mensen rennen niet
Persoonlijk,  Sport & ontspanning

Grote mensen rennen niet

Het is half zes geweest als ik langs de kerk naar huis fiets. Mijn werkdag zit erop. Met de boodschappen in mijn fietsmand, duw ik tegen de trappers. Op het muurtje bij de kerk zit een meisje. Wat ze doet, dat ontgaat me even. Ze kijkt naar beneden. Een paar meter verder rent een ander meisje naar haar toe. Zij heeft mijn aandacht. “Kom, we gaan rennen. We zijn kinderen. Nu kan het nog. Als we later groot zijn, dan kan het niet meer. Grote mensen rennen niet”.

 

Deze woorden komen bij me binnen en bezorgen me een glimlach rond mijn mond. Wat gaat er om in dat schattige hoofdje van dit meisje? Ik ben geen ster in het schatten van leeftijden, maar ik gok toch dat ze een jaar of zeven is. Terwijl ik verder fiets, overdenk ik haar woorden. Mijn gedachten gaan breder en denk aan de gedachten van kinderen in het algemeen.

 

Denken kinderen echt dat bepaalde gedragingen stoppen wanneer de volwassen leeftijd is bereikt? Dat volwassenen altijd serieus zijn en geen onverwachte uitspattingen meer kunnen doen.
Eenmaal volwassen weet ik dat het heerlijk is om af en toe weer even kind te zijn. Even heerlijk te lachen en gewoon niet die serieuze volwassen dingen te doen. Ik vind het mooi als volwassenen dat stukje kind in hun koesteren en dat deze af en toe even om de hoek komt kijken. Op wat voor manier dan ook. Of het nu gaat om een potje voetballen is of springen op de trampoline. Dit zijn van die momenten dat we ons even weer kind kunnen voelen.

 

Later op de avond loop ik in een groep volwassenen een ronde van een kleine 8,5 kilometer. Hardlopend. Ik voelde me op dat moment niet zozeer een kind, maar ik kon wel de volwassen gedachten die me bezighouden even laten gaan. Even mijn hoofd leeg, zoals een kind ook zou moeten hebben.

 

 

Foto: Pixabay/webandi

2 reacties

Geef een reactie