Hallo zomer!
Persoonlijk

Hallo zomer!

De vakantie is voor velen begonnen en in het centrum is het gezellig druk. Gezinnen die verheerlijkend naar hun ijsje kijken alvorens ze hieraan gaan beginnen. Ze nemen plaats op de plastic stoeltjes. Ik fiets langs hen heen op weg naar mijn afspraak.

 

We hebben al heel mooie zonnige dagen achter de rug. Heel warme dagen ook. De zomer is tot nu toe al goed geslaagd. Ik vind het niet heel erg om te werken op die dagen waarbij het kwik (bijna) de 30 graden aantikt. Binnen op mijn werk is het vrij koel. De tijd dat ik goed tegen de warmte kon en uren kon bakken, lijkt voor mij voorbij. En toch zal ik niet (lees: zo min mogelijk) klagen. De regenachtige dagen vervelen mij nu eenmaal sneller.

 

Na mijn afspraak doe ik snel een boodschap bij de drogist en fiets hierna door naar huis. Het loopt tegen het middaguur. Vakantiegangers nemen plaats op het terras en kijken naar de lunchkaart om hieruit een keuze te maken. Ik kijk om me heen en weet het is zomer. Zomer en vakantie. Voor velen dan. Mijn vakantie laat nog even op zich wachten. Vanaf de laatste week van augustus ben ik drie weken vrij. De laatste jaren hebben we in september prachtig weer. September is het nieuwe juli! En, ik ben dol op de nazomer.

 

“Summer night–

even the stars

are whispering to each other.” 

Kobayashi Issa

 

Tot die tijd ga ik op mijn eigen manier van de zomer genieten. De wandelingen met de hond ’s avonds wanneer de temperatuur langzaam zakt. Buiten zitten met een boek onder een parasol. Mezelf trakteren op een lekker ijsje waar ik verheerlijkend naar mag kijken alvorens ík hieraan begin. Hallo zomer, je bent meer dan welkom!

 

Dit blog is onderdeel van #PHOT (photo on tuesday); een initiatief van Karin Ramaker.

4 Reacties

Geef een reactie