handlettering
Persoonlijk,  Sport & ontspanning

Handlettering

In september dit jaar kocht ik het boek “Handlettering doe je zo!” van Karin Luttenberg. Ik ben liefhebber van mooie teksten verpakt in mooie letters. Pinterest is hier voor mij een waar walhalla. Niet lang nadat ik het boek heb gekocht, zag ik via Facebook een evenement dat er bij mij in de woonplaats een workshop Handlettering wordt gegeven. Boek én workshop; dit moet zo zijn! Een aanvulling op elkaar. Toen ik dit evenement voorbij zag komen, heb ik me direct aangemeld.

 

Ik heb er even op moeten wachten en er naar uitgekeken, maar afgelopen zaterdag was het zover. Ik schoof aan bij de locatie waar de workshop wordt gegeven. Hanneke van GewoonEcht geeft de workshop. Na een duidelijke algemene uitleg ga ik aan de slag. Ik kies voor een afbeelding die ik via Pinterest heb gevonden. Voor de workshop staan drie uren gepland, maar als je me vertelt dat het drie kwartier is geweest, zou ik het ook geloven. Met twee  schetsen ga ik naar huis om thuis de uiteindelijke poster te maken. Hier ben ik gisterenavond voor gaan zitten. Vandaag maakte ik de foto van het uiteindelijke resultaat. Ik ben zeer tevreden.

 

De tijd vliegt en ik merk dat ik er rustig van word

 

Door de workshop heb ik een waardevolle basis gekregen. Van hieruit ga ik zelf verder. Oefening baart kunst. Ik ga lekker oefenen, schetsen en gummen. Net zolang totdat ik tevreden ben met het resultaat. Het is heerlijk ontspannend om te doen. De tijd vliegt en ik merk dat ik er rustig van word. En het is ook nog eens een fijne bezigheid nu het ’s avonds toch donker is ;-)

 

 

Handlettering

 

Dit blog is onderdeel van #PHOT (photo on tuesday); een initiatief van Karin Ramaker.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: