hema blog academy
Lezen & schrijven

De Hema Blog Academy

Een paar weken geleden werd ik getipt… „Is dit niet iets voor jou, Marleen?” Ik kreeg een link naar de Hema Blog Academy. Ik had zelf zoiets van: wie niet waagt, die niet wint. Ik schreef me in en vergat het vervolgens.

Inmiddels twee weken geleden kwam de mail: „Je bent geselecteerd voor de Hema Blog Academy”.  Oké en nu? Eigenlijk merkte ik wel aan mezelf dat ik wel erg enthousiast was. De blog academy zou plaatsvinden bij het hoofdkantoor in Amsterdam.

Afgelopen woensdag was het zover. Ik reisde af naar onze hoofdstad. Vanuit Amsterdam Centraal ging ik met de pont naar het NDSM-eiland. Hier is het hoofdkantoor van Hema gevestigd. Ik zou ik niet zijn als ik thuis niet het nodige had voorbereid, zodat ik niet voor onaangename verrassingen zou komen te staan. Voorbereiding was nauwelijks nodig. Bij de plek waar de pont zou stoppen stonden al een paar meiden te wachten. Na mij zouden nog velen volgen. Hema heeft immers 1000 (potentiële) bloggers uitgenodigd!

Na de koffie mochten we plaatsnemen in een grote ruimte. Sprekers als onder andere CEO Ronald van Zetten en online regisseur Boudewijn van Nieuwenhuijzen deden hun woord. Doordat Hema met de blog academy een andere weg inslaat, gaven beide heren aan zenuwachtig te zijn. Het is voor hen immers ook nieuw.

Met genoegen heb ik mogen luisteren naar eerst vier bloggers die te gast zijn; Marlieke Koks (Cotton & Cream), Femke Dekker (Femkeido), Celine van Wier (Ceetje) en Michiel Steur (Jan Marcel Mode). Bij alle vier werd door één van de meiden van Fashiolista een kort interview afgenomen. Hierna was er mogelijkheid om vanuit het publiek vragen te stellen. Wat mij vooral verbaasd is dat sommigen van deze vier bloggers nog maar relatief kort bezig zijn en het al zo ontzettend goed doen. Zij hebben met hun blog al een enorm lezerspubliek opgebouwd.

Na een korte pauze kwam fashionblogger Yara Michels aan het woord. Zij is het brein achter het fashion- en lifestyleblog Chapter Friday. Ik vond dat Yara met zoveel enthousiasme haar verhaal vertelde. Op negentien jarige leeftijd is zij begonnen met haar blog. Nu, zes jaar later, is Yara ongetwijfeld één van de grootste bloggers van Nederland. Haar presentatie raakte me, maakte me enthousiast. Ze heeft ontzettend hard (en nog steeds) moeten werken om te staan waar ze nu staat. Eerder deze week is zij door haar harde werken beloond met de Bloglovin Award 2014.

Wat heeft deze dag mij gebracht? Bovenal vond ik hem erg inspirerend. Ik heb zeven A4’tjes volgeschreven met de tips en trics die bovenstaande bloggers hebben prijsgegeven. Heel veel dingen wist ik al wel, maar het is voor mij alleen maar een bevestiging dat het nu eenmaal zo in zijn werk gaat.

De dag heeft mij extra energie gegeven om nog meer mijn hobby te gaan uitoefenen: het bloggen.

12 reacties

Geef een reactie