filmpje
Body & Mind,  Films, series & muziek

Het filmpje

“Marleen, je moet dit filmpje echt eens zien!” Ik ben bezig en neem geen tijd om naar het filmpje te kijken. Ik zeg dat het me nu niet lukt om te kijken. Ik moet (van mezelf) nog van alles doen. Mijn hoofd en handen staan beiden niet stil. Na een dag werken, ga ik aan één stuk door en geef mezelf nog niet een paar minuten rust.

 

Herkenbaar? Lijkt me dat ik niet de enige ben.

 

Na het eten geef ik mezelf dat moment om het besproken filmpje op YouTube te bekijken. Deze is onlangs opgenomen op het altijd drukke Centraal Station in Amsterdam. Glennis Grace, één van Nederlands beste zangeressen, zingt onder pianobegeleiding een tweetal liedjes. Waar normaal reizigers af en aan lopen, dan wel rennen nemen de tijd. Tijd om stil te staan en de heldere klanken bij hen binnen te laten komen. De één luistert enkel, de ander slaat het gebeuren op op de mobiele telefoon. Ik laat de beelden bij me binnenkomen en heb de bewustwording dat men (lees: ik) vaak maar doorgaat. Waarom heb ik op bepaalde momenten toch geen rust in mijn lijf?
Ik beluister dit lied al met kippenvel, laat staan hoe het voor de luisterende menigte op Amsterdam Centraal moet zijn.

 

 

Ik wil vaker stilstaan voor al het moois dat op welke manier bij me binnen komt. Of dit nu een liedje is of bijvoorbeeld iets in de natuur. Het is het waard. Even weg uit het gehaast. Alles waar ik mee bezig ben is er straks ook nog wel. Ik wil mezelf vaker het cadeau geven dat rust heet en dat me als het ware in de schoot geworpen wordt. Ik hoef het alleen maar te (leren) zien.

 

 

 

Foto door: Janx

Geef een reactie