het verschil maken
Body & Mind,  Persoonlijk

Het verschil maken

Wanneer ik ’s avonds op de bank zit na een lange dag, mag ik graag naar vlogs kijken. Omdat het nogal een tijdrovende bezigheid is, volg ik niet heel veel vloggers. Eén van mijn lievelings is toch wel Anna Nooshin. Eén van haar laatste video’s heeft me aan het denken gebracht. Eigenlijk heeft het me opnieuw aan het denken gebracht. In haar video geeft ze aan waarin ze het verschil wil maken.

 

Dit is iets waar ook ik mee bezig ben. Het zijn toch ècht de kleine dingen die het hem doen. Met zoveel ellende in de wereld kunnen we bij onszelf het verschil maken, door bijvoorbeeld oprecht interesse te tonen in andere mensen of hulp bieden waar nodig is of (al is het maar een beetje) meer liefde de wereld insturen.

 

 

Een betere wereld begint bij jezelf. Hier ben ik het zo mee eens. En ik weet dat ik hierin niet alleen sta. In mijn omgeving lijkt het minder te worden (of trek ik het me niet meer aan?); de negativiteit om me heen. Heel af en toe kom ik mensen tegen die de positiviteit (tijdelijk) niet kunnen of willen zien. Veelal zwaar beladen zijn. Vanzelfsprekend kom ook ik in situaties die ik liever anders zou zien. Maar ik kan er in blijven hangen of ervoor kiezen om er het beste van te maken. De lading wordt minder, draaglijker. Ik vind dit voor mezelf prettiger. Mijn keuze gaat hier dan ook naar uit.

 

Ik houd het niet bij mezelf, maar zend het de wijde wereld in. Iemand een welgemeend compliment geven of middels een kaartje laten weten dat je aan hen denkt of hen het beste wenst. De middelen zijn in overvloed aanwezig. De glimlach op je gezicht, de woorden die je spreekt, de letters die je schrijft, het gevoel dat je uit. Allemaal binnen handbereik. Ikzelf wil het verschil maken door datgene de wereld in te sturen wat ik zelf wil ontvangen. Een glimlach op een grijze dag of een welgemeend compliment. Eigenlijk is het kinderlijk eenvoudig, maar je geeft minimaal twee mensen een mooi moment op de dag; jezelf en de ontvanger.

 

 

Foto door: pixabay/martaposemuckel

2 reacties

Geef een reactie