het water
Persoonlijk

Het water

Het water. Het kabbelt en het stroomt. Het gaat hoe de wind blaast. Het is niet bezig om de andere kant op te gaan. Het doet niet moeilijk wanneer er een halve boomstronk op zijn weg ligt. Het volgt zijn eigen pad en volgt de stroming.

Ik loop met de hond over de brug na mijn werkdag. Het was een dag waarop ik me geen moment heb verveeld en de tijd in een rap tempo aan mij voorbij is gegaan. Ik kies voor een lange wandeling. Ik kijk om me heen en neem de omgeving in mij op. De zonnestralen schijnen door de wolken. De zachte bries streelt mijn wangen. Mijn hoofd raakt leeg en ik laat de beslommeringen van de dag achter mij. Het gaat als vanzelf.

de zonnestralen schijnen door de wolken

Er zijn momenten dat ik wil dat mijn gedachten als het water gaan. Enkel stromend in het tempo van de wind. Niet bezig met een innerlijk gevecht, het gevoel te hebben dwars te zijn en hierdoor tegen de stroom in te gaan. Dit heeft mij nog nooit geholpen.

Tijdens de wandeling zijn mijn gedachten als het water. Het stroomt en gaat zoals het gaat. Ik ervaar de rust. Van binnen en van buiten.

Dit blog is onderdeel van #PHOT (photo on thursday); een initiatief van Karin Ramaker

3 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: