Eten & drinken

High tea

Afgelopen zaterdag had ik dan eindelijk de high tea waar we lange tijd naar hebben uitgekeken.

Toen we in januari dit jaar ons cultureel uitstapje naar Amsterdam hebben gehad, waren we ervan overtuigd. We zouden die high tea bij Tassenmuseum Hendrikje doen. Al snel bleek dat wij niet de enigen waren die hier enthousiast over zijn. Toen we ons reserveringsverzoek hadden gedaan, bleek dat de high tea op dit adres niet meer mogelijk leek.

Dus op zoek naar een goed alternatief. Op Twitter stelde ik de vraag waar we nog meer van een goede high tea kunnen genieten.

 

Al snel kreeg ik reactie. We „moesten” naar de Yoghurt Barn. Via hun website kreeg ik al een goede indruk. Maar toen we na een lange (stads)wandeling op de locatie waren gearriveerd, raakte ik helemaal enthousiast. Wat is het hier leuk! En wat hadden we een mazzel met het weer. We mochten zitten waar we wilden. En omdat de zon lekker scheen, kozen we ons plekje buiten op het terras. De (losse) thee stond al op tafel. De Notendroom was wel een favoriete smaak van me. Maar ik heb van meerdere smaken mogen genieten. Een waar walhalla voor mij.

Al snel kwam de serveerster het blad met onze lekkernijen brengen: heerlijke broodjes, muffins, brownies lagen op ons te wachten. Maar verder ook nog vier soorten hangop en een vers sapje. Wanneer we alles op hebben en we hebben nog trek, dan mochten we ook nog het toetje, de Frozen Yoghurt binnen ophalen. En alhoewel die Frozen Yoghurt goddelijk klinkt, kreeg ik hem echt niet meer op.

De high tea was een ware maaltijd. We kwamen niets te kort. Doordat we op het terras zaten, zagen we de blikken van langslopende mensen. Ze keken op ons blad wat voor lekkers er allemaal lag. Sommigen liepen langs met een blik van: dat lust mij ook wel.

Verder vind ik de Yoghurt Barn een heel mooie en hippe locatie. Echt een aanrader! Ben je gek op een high tea? Houd je van of ben je in Amsterdam (of Utrecht) dan zou ik zeker eens een kijkje nemen bij de Yoghurt Barn. Je hoeft niet persé de high tea te doen, maar je kunt ook kiezen uit veel andere lekkere en verantwoorde „snacks”.

high tea

Dit was vast niet mijn laatste high tea op dit adres.

2 reacties

Geef een reactie