hobby
Films, series & muziek,  Sport & ontspanning

Hobby

Dit is mijn deelname aan #WOT; Write on Thursday. Op de site van Martha, ook bekend als DrsPee, verschijnt iedere donderdag haar blog met het themawoord. Deze week is dit:

 

Hobby ~ 1) Aangename tijdsbesteding 2) Bezigheid in vrije tijd 3) Bezigheid 4) Genoeglijke bezigheid 5) Iets dat je voor je plezier doet 6) Liefhebberij 7) Lievelingsbezigheid 8) Plezierwerk 9) Stokpaardje 10) Verslavingsverschijnsel 11) Vrijetijdsbesteding

 

Wat mijn hobby is, zal geen verrassing zijn. Zet mij achter mijn laptop neer en ik ben tevreden. Het spelen met letters, woorden en zinnen is inmiddels een belangrijk onderdeel van me geworden.

Maar soms lijkt het zelfs met deze hobby even niet te lukken. Dan lijkt mijn hoofd een wattenbol en zit het bomvol. De inspiratie zit wel ergens, maar het komt er niet uit. Het krijgt geen vorm. Afhankelijk van mijn stemming kan ik hier vreselijk van balen. Ik wil immers dolgraag een blog schrijven en deze op mijn site plaatsen. En soms geef ik mezelf de rust. Weet ik dat mezelf pushen geen zin heeft en denk ik: wat vandaag niet lukt, komt morgen wel.

 

“I dream my painting and I paint my dream.” 

― Vincent van Gogh

Ik benijd de bloggers die het lukt om dagelijks content te plaatsen. Bij veel van die bloggers is dit hun boterham. Zij zijn fulltime met hun blog bezig en plannen hun schrijftijd. Deze tijd heb ik niet (of ik plan niet goed). Het bloggen is mijn hobby. Ik ben er veel mee bezig en bovenal met heel veel plezier. En dat is het leuke van een hobby. Het niet moeten, maar mogen. Zelf de tijd indelen en hier schappelijk in zijn. Op deze manier blijft het leuk. En dat is het mooie van een hobby.

Ik heb wel meer hobby’s als films & series kijken en ik mag graag lezen. De tijd is bij mij zo weg en de momenten dat ik me verveel? Die zijn op één hand te tellen.

 

Wat is jouw hobby? Waar loop jij warm voor?

 

 

 

Foto door: Matthew Pearce

Geef een reactie