Ik ga voor papier
Eten & drinken,  Persoonlijk

Ik ga voor papier

Mijn boeken lees ik het liefst met de e-reader. Ik vind het fijn dat ik niet in een kansloze houding hoef te zitten (of liggen) en ik kramp krijg in mijn armen en schouders wanneer ik een te dik boek vasthoud. Nee, laat mij maar digitaal lezen. Al die boeken in één licht apparaatje dat ik overal mee naartoe kan nemen, zonder me een breuk te sjouwen.

 

Ja, ik ben enthousiast over dit apparaatje, maar er zijn boeken die horen niet op de e-reader thuis. Bij mij zijn dit kookboeken. Gewoonweg omdat ze prachtig zijn om door te bladeren en voorzien zijn van schitterende foto’s. Twee jaar geleden kocht ik het boek Powerfood van Rens Kroes. Naast veel heerlijkheden die de bladzijden sieren vind ik het een heel mooi exemplaar om in huis te hebben. En ja, ik heb er ook wel eens iets uit gemaakt. De cheesecake was heerlijk en een ware traktatie voor mijn gasten.

 

Via de bol.com app heb ik het derde Powerfood boek “On the Go” bij mijn favorieten gezet en inmiddels ook het tweede boek, maar dat terzijde. Stel je voor dat ik vergeet dat ik ook deze erg graag wil hebben. Na mijn werk fiets ik naar de boekhandel. Ik moet met mijn handen kijken en ervaren of ook dit boek aan mijn collectie kan worden toegevoegd. Mijn handen en ogen zijn het eens, dit boek moet ik hebben. Het is qua formaat kleiner dan de eerdere Powerfoodboeken en deze heeft een paperback. Maar de prijs daarentegen is ook een paar euro’s voordeliger. Ondanks dat ik hardcovers mooier vind, is dit boekje een geweldig exemplaar voorzien van goede recepten en prachtige foto’s. Volgens mij lust ik alles wel wat er in staat.

 

Van nature ben ik geen keukenprinses, maar de intentie is er om wat lekkers te fabriceren. Aldoende leert men, dus ik ook. Ik heb talenten in de familie die goed kunnen bakken, dus de genen zitten er wel… ergens… goed verstopt. Maar laat ik maar beginnen bij het begin, het bladeren in een leuk kookboek.

 

 

 

Dit blog is onderdeel van #PHOT (photo on tuesday); een initiatief van Karin Ramaker.

2 reacties

Geef een reactie