ik kan er niet omheen
Fashion & Beauty

Ik kan er niet omheen

Ik loop door de winkels en kan er niet omheen. De schappen liggen vol met diverse pruiken, opzichtige accessoires en glitterpakken waar De Toppers jaloers op zullen zijn. Het moge duidelijk zijn: over een paar weken is het carnaval!

Nu is carnaval een feest waar ik niet mee ben opgegroeid. Ja, op de basisschool deden ze er wel iets mee. En als kind is het ook best spannend om te kijken hoe iedereen is verkleed. Na de basisschool heb ik, samen met een toenmalige vriendin, nog één keer carnaval gevierd. De vonk met dit feest is nooit bij mij overgesprongen. Ik ben geen liefhebber van verkleden. Ik voel me hier gewoon niet prettig bij. Ik houd natuurlijk wel van mooie kleding en deze laat ik liever zien dan al die verkleedkleding.

Wanneer ik naar een themafeest ga, is een (kleine) accessoire voor mij voldoende. Hier wil ik eventueel nog wel aan mee doen. En verder ga ik enkel en alleen als mezelf. In mijn eigen kleding.  Die kleding waar ik mij goed in voel. De ervaring van het themafeest leert mij dat de ene helft wel en de ander helft niet is verkleed. Ik ben niet alleen. Er zijn er veel meer die liever als zichzelf gaan.

 

“You live but once; you might as well be amusing.”   – Coco Chanel

 

Mijn avond is er niet minder om. Ik vind het wel leuk om te zien hoe mensen zich compleet hebben uitgedost. Aan hun gezichten te zien vinden zij het leuk om helemaal los te gaan met kleding, accessoires en schmink. Zij genieten hiervan!

En zo blijkt maar weer. Iedereen is anders. Maar het respect naar elkaar is duidelijk. Of je nu verkleed bent of helemaal als je zelf. Het is één feest, zonder scheve gezichten. En zo is en blijft het voor iedereen leuk!

 

 

Foto door: Lady_Elixer

Geef een reactie