Lezen & schrijven

Inspiratieloos

Soms weet ik het even niet meer, ben ik een soort van Roos Inspiratieloos. Waar moet ik over schrijven? Soms heb je van die momenten dat je overal wel een blog in ziet. Maar soms wil het even niet lukken om deze hersenspinsels te transformeren naar lopende zinnen. Deze zinnen moeten vervolgens worden omgezet in een pakkend blog dat ook nog eens makkelijk te lezen is.

Ik merk dat ik hier de laatste tijd een beetje „last” van heb. Een writer’s block. Hoe het komt? Ik weet het even niet. Ik vind het heerlijk om met de mooie(re) dagen lekker buiten te zijn. De inspiratie gaat op dat moment even aan mij voorbij. Ik wil graag mijn voelsprieten uitzetten, zodat de ideeën voor een blog zichzelf gaan melden. Want echt, zo is mijn ervaring, is er zoveel om over te schrijven. Het is even weer de focus vinden en die kleine signalen op te pakken. Hier bewust mee bezig te zijn.

Zoals ik eerder al schreef, ben ik bezig met de bewustwording. Verder kijken dan mijn neus lang is. De mooie dingen die er zijn ervaren en zien. Eventueel wat steekwoorden opschrijven of in mijn iPhone zetten zal helpen om deze niet te vergeten. Uit ervaring weet ik dat de steekwoorden echt de basis zijn voor dat blog te schrijven waar ik tevreden mee ben. De vingers vliegen over het toetsenbord en de zinnen vormen zich als het ware vanzelf. Ik weet dat het bestaat en dat het weer komt. Hier heb ik alle vertrouwen in.

Ik ga mijn voelsprieten uitzetten en die kleine dingen weer zien en ervaren. Dan weet ik zeker dat het met dat schrijven wel goed zit.

Hebben jullie altijd inspiratie om je hobby uit te voeren? Waar halen jullie je inspiratie uit?

 

 

 

Geef een reactie