internet
Social Media

Internet

Internet ~ 1) Computernetwerk 2) Communicatiemiddel 3) Communicatieweg 4) Computerterm 5) Computerprogramma 6) Communicatiesnelweg (crypt.) 7) Digitale snelweg 8) Deur en mail 9) Elektronische snelweg 10) Massamedium 11) Online wereld 12) Virtuele wereld (crypt.) 13) Virtuele wereld 14) Wereldwijd computernetwerk 15) Web 16) Wereldwijd medium

 

Het internet; wat zou ik zonder moeten. Zou ik zonder kunnen? Ik denk dat dit laatste best een grote uitdaging voor mij zou zijn. Op dit moment wíl ik niet eens zonder internet. Ik ben hier zo afhankelijk van, zowel zakelijk als privé. Hoe krijg ik mijn blogs online, wanneer ik geen internet heb? En wat nu als ik snel even wil kijken naar bijvoorbeeld de betekenis van een woord is? Is Google immers niet onze beste vriend? Hoe lastig het soms ook is, maar bij bijvoorbeeld kwaaltjes (voor zowel mens als dier) raadpleeg ik liever niet Dr. Google. Hier laat ik het even voor wat het is. Vaak worden de ergste ziekten getoond. Wanneer het om gezondheid gaat, laat ik liever de diagnose vaststellen door de huis- of dierenarts die we in real life bezoeken. Dit doe ik enkel voor mezelf, puur uit zelfbescherming.

 

Ruim een jaar geleden heb ik voor mezelf de proef op de som genomen. Ik haalde Facebook van mijn iPhone. Voordat ik dit deed voelde ik protest in mijn lijf. Wat als nu iets mis? Juist doordat ik de tegenstribbeling voelde, wist ik dat dit de app verwijderen op dat moment de enige juiste keus was. Ik wil niet ieder verveeld moment door Facebook scrollen. En als iets voor mij bestemd is, ben ik ook wel op een andere manier dan dit social media kanaal te bereiken. Ik verwijderde de “normale” Facebook app, Messenger en Pages liet ik wel op mijn telefoon staan. Ik beheer nogal wat pagina’s en wil snel en adequaat kunnen reageren, mocht dit nodig zijn.

 

Leven zonder internet? Nee, hier bedank ik even voor.

 

 

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door Irene van Putten en Hendrik-Jan de Wit. Nu ligt #WOT in handen van Martha Pelkman (DrsPee).

 

 

 

Foto door: fancycrave1

Geef een reactie