intuïtie
Body & Mind,  Persoonlijk

Intuïtie

Er is daar ergens dat gevoel. Diep van binnen, onderin de buik. Ik heb het regelmatig, dat onderbuikgevoel. Dat gevoel dat er iets is. Mijn intuïtie vertelt mij wanneer er iets niet klopt, maar ik kan mijn vinger er niet op leggen.

Het #WOT-woord van deze week is:

Intuïtie ~ 1) Aanvoeling 2) Feeling 3) Gevoeglijk 4) Gevoel 5) Het zien als bij ingeving 6) Ingeving 7) Innerlijke aanschouwing 8) Instinct 9) Instinctief gevoel 10) Inval 11) Inzicht zonder nadenken 12) Mening 13) Onmiddellijk begrip 14) Vermogen tot aanvoelen

Intuïtie is een gevoel. Maar hoe kan ik een/mijn gevoel onderbouwen? Ik kan wel zeggen dat er naar mijn mijn mening iets niet helemaal in de haak is. Maar wat heeft de ander hier dan aan? Verwacht hij geen keiharde feiten? Iets waarbij ik aan kan tonen dat ik gelijk heb met mijn gevoel. De tijd zal leren welke wending bepaalde situaties zullen krijgen. Krijg ik gelijk of zit ik er helemaal naast?

“Soms laat ik mij van de wijs brengen”

Zeer regelmatig luister ik naar mijn gevoel. Wat wil ík? Wat voelt goed voor mij om te doen? Ik kom wel eens in situaties waarin ik mijn gevoel volg en een ander mij niet kan volgen. Mij afraadt om de dingen te doen die mijn gevoel mij ingeeft. Soms laat ik mij van de wijs brengen. Toch kan het gevoel  ook zo sterk zijn, dat ik het wel moet volgen.

Ik ga naar binnen naar mijn gevoel en ik luister hiernaar. Ik relativeer en weeg af. Wat als ik niet doe wat mijn gevoel mij ingeeft? Wat als ik het laat zoals het nu is en alles negeer? Kan ik ermee dealen als bepaalde dingen anders lopen? Had ik het anders kunnen laten lopen als ik alleen maar naar mijn gevoel had geluisterd en hiernaar heb gehandeld?

“I believe in intuitions and inspirations…I sometimes FEEL that I am right. I do not KNOW that I am.”
― Albert Einstein

Intuïtie is zo persoonlijk. Deze is voor iedereen anders. Je intuïtie laat je ook niet in de steek. Ik ben dan ook van mening dat het essentieel is om het niet te negeren. Het is van mij en het wil me wat vertellen. Wanneer ik handel naar mijn gevoel blijf ik het dichts bij mezelf en ben ik trouw aan mezelf. Mijn intuïtie vertelt mij dat dit het best is wat ik kan doen.

#WOT staat voor Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je kunt schrijven, vloggen of ploggen. Wil je mee doen? Bekijk hier wat het woord van de week is.

Foto: Unsplash/Oscar Keys

2 reacties

  • Alice

    Sterk van jou, dat je naar je intuïtie luistert en ook volgt. Ik worstel er wel eens mee, of besef misschien niet eens dat en/of wat het gevoel mij wil zeggen. Ik had me al eerder voorgenomen meer naar mezelf te gaan luisteren en er ook naar handelen (want dat is twee 😉). Jouw blog wijst me er opnieuw op. Dank!

Geef een reactie