Jarige Pip
Persoonlijk

Jarige Pip

Alweer jaren geleden hebben wij het er al eens over gehad om een hond te nemen. Het leek ons leuk zo’n diertje in huis. Ik wandelde veel en hoe leuk is dit met een viervoeter naast je. Toch zijn de woorden van destijds niet omgezet in daden. Tot drie jaar geleden.

 

Onze beste vrienden kregen destijds een hond. De liefde is opnieuw aangewakkerd. Na wikken en wegen ging de kogel door de kerk. Er zal een lieve kleine golden retriever pup ons leven binnen komen. Wij kiezen voor een hond met stamboom en na research op internet kwamen we uit bij een goede fokker. We gingen met hen in gesprek toen moederhond nog drachtig was. Het is belangrijk dat er een goede klik met de fokker is en wanneer we voorhand al al die lieve schattige pups zouden zien, zouden we bij voorbaat verkocht zijn. Wie niet?!

 

Naast een klik met de fokker hebben wij ook goed gelet op de ouders. Hoe zijn de heupen, ogen en ellebogen? Heeft de hond last van ichthyose? Ja, het blijft de natuur en dieren zijn levende wezens. Er is geen garantie dat de hond niet ziek wordt, maar toch zien wij het belang van gezonde ouders (en voorouders). Dit is toch een soort van basis.

 

Vandaag drie jaar geleden is onze hond Pip geboren. Samen met negen broertjes en zusjes kwam zij ter wereld. Na een paar weken mochten wij naar haar toe en hierna zijn we wekelijks wezen kijken. Hierdoor konden wij de groei en ontwikkeling van de pups goed volgen. Halverwege november 2014 mocht Pip met ons mee naar huis. Na een moeizame start met haar gezondheid ging het na een paar weken helemaal goed.

 

Hieperdepi(e)p hoera!! Onze allerliefste Pip is vandaag 3 jaar! 🎉🐾🎉🐾🎉🐾

Een bericht gedeeld door Marleen (@_missmarleen) op

Ik geniet nog alle dagen van de onvoorwaardelijke liefde. Wat je geeft krijg je terug. Pip is altijd vrolijk en blij. Ze mag graag andere honden begroeten en wendt zich vervolgens tot de baasjes. Ze moet en zal even een aai over haar koppie krijgen. En wanneer ik ‘s avonds op de bank zit (of lig) komt ze gezellig naast me op de grond liggen (nee, Pip komt niet op de bank).

 

Pip is jarig en ze is drie geworden. Ze heeft er totaal geen benul van waarom we haar vandaag nog meer knuffels geven als normaal. En uiteraard krijgt ze cadeautjes. Trots en met een wiebelend kontje loopt ze met haar nieuwste (piepende) aanwinsten door de kamer.
Nooit geweten dat ik zóveel van dit beestje zou houden. Ik hoop dan ook dat ze, in goede gezondheid, heel oud mag worden.

 

Jarige Pip wordt vandaag extra verwend; cadeautjes en iets om op te knagen.

Een bericht gedeeld door Marleen (@_missmarleen) op

 

Dit blog is onderdeel van #PHOT (photo on tuesday); een initiatief van Karin Ramaker.

5 reacties

Geef een reactie