kauwgom
Eten & drinken

Kauwgom

Dit is mijn deelname aan #WOT; Write on Thursday. Op de site van Martha, ook bekend als DrsPee, verschijnt iedere donderdag haar blog met het themawoord. Deze week is dit:

 

Kauwgom ~ 1) Bubblegum 2) Gom met etherische olie en suiker om op te kauwen 3) Kauwgum 4) Lekkernij 5) Snoep 6) Snoepgoed 7) Vogellijm als snoepgoed (crypt.)

 

Lekkernij staat hierboven. Ja, misschien twee seconden. Wanneer de mintsmaak nog aanwezig is. Ik kan niets met kauwgom. Dit snoepgoed kan ik niet fatsoenlijk eten. Wanneer ik heel sporadisch een kauwgom neem, doe ik dit alleen maar om na het eten even een frisse smaak te krijgen. Wanneer ik merk dat ik vermoeide kaken begin te krijgen, moet ik maken dat ik de kauwgom kwijtraak. Doe ik dit niet, dan ga ik herkauwen. Bertha13 zou er jaloers op zijn. Gelukkig ben ik mij hiervan bewust. De keren dat ik kauwgom neem zijn te tellen. Ik kies voor mezelf dan liever voor een smint.

Ik ben niet de enige die zo aan het herkauwen is. Vorig jaar zat ik in de trein. Er kwam iemand tegenover mij zitten en was zo vreselijk aan het kauwen. Ik wil niet kijken, maar mijn ogen gingen als het ware als vanzelf naar de kaken die flink overuren maakten. Ik voelde het bijna in mijn eigen kaken. Echt, het ziet er werkelijk niet uit!

Iedereen moet het zelf weten of ie gaat lopen kauwen of niet. Maar waar ik mij vreselijk aan stoor is dat dit uitgekauwde stuk op straat moet worden gespuugd. Waarom? Overal staan prullenbakken! Doe het in een stukje papier of in een tissue en gooi het weg. Op deze manier heeft niemand er last van. Niets is zo vervelend als kauwgom onder je schoen of, erger nog, in je kleding. Zo vies!

Nee, ik ben geen liefhebber van dit snoepgoed. Dat moge duidelijk zijn. Dat kauwen laat ik liever aan Bertha13 over.

 

 

Foto door: The Greatist

Eén reactie

  • Ina Hilgers

    Zelf vind ik kauwgom niet bepaald een snoepgoed waar ik van zou kunnen genieten. Ik ben het met je eens dat het maar een paar tellen duurt en voor dat je het weet is de frisse smaak alweer verdwenen.

    Uit recente onderzoek blijkt wel goed te zijn voor je brein. Hierdoor blijven je hersenen optimaal in beweging. Zeker voor de ouderen onder ons, bijv. in verzorgingstehuizen waar men, om een voorbeeld te noemen, gepureerde maaltijden voorgeschoteld krijgt. Men hoeft dan niet meer te kauwen. Zogezegd; hap, slik, weg. Ik wijk nu wel af van het onderwerp.

    Ach ja, hoe het ook zij “een ieder zijn/haar eigen smaak en over smaak valt niet te twisten”. We zullen het herkauwen maar overlaten aan Berha13.

Geef een reactie