Body & Mind

Kerstwens

Het is bijna Kerst. Het moment dat we wat extra’s doen voor elkaar.

Serious Request

Sinds woensdag zijn drie DJ’s van radio 3FM opgesloten in het Glazen Huis. Dit jaar staat in het teken van geld inzamelen voor kindersterfte door diarree. Vorig jaar is in Enschede een recordbedrag van € 12.251.667,- opgehaald. Ik heb het Glazen Huis vorig jaar op de voet gevolgd. Omdat het Glazen Huis in Enschede stond, ben ik er een keer geweest. Wat een fijne sfeer en wat een gezelligheid. Dit jaar staat het huis in Leeuwarden en zal ik er niet naartoe gaan. Wel wens ik de DJ’s ontzettend veel succes. Zij offeren zichzelf op door zichzelf een week op te sluiten en zich in te zetten voor de kindersterfte door diarree.

Mijn Kerst

Zoals ik eerder al schreef staat Kerst voor mij in het teken van familie. Ik weet, ik ben gezegend met lieve familie en vrienden. Ik ken het dan ook niet om de feestdagen alleen door te brengen. Zoals Mary Sjabbens al in haar blog verwoordde, iedereen beleeft Kerst op een andere, eigen manier. Heel treffend vind ik haar woorden “er zijn mensen die eenzaam zijn en er zijn mensen die zich, ondanks de mensen om zich heen, eenzaam voelen.”

Ik kan wel zeggen dat ik me kan voorstellen hoe dit voelt, maar dat slaat nergens op, want ik kèn dat gevoel niet.

Kerstgedachte

En rond Kerst komen ook weer bij velen de kerstgedachten. Maar wat is nu een kerstgedachte? Is dit extra lief zijn, attent zijn of een mooi cadeau voor diegene kopen?

Kerstgedachte

 

 

 

 

 

 

 

 

(bron afbeelding)

Zoals het hierboven al staat gaat het dus niet om het cadeau. Natuurlijk niet, want het is een gedachte! Toch gaat Kerst bij ons wel gepaard met cadeaus. Geen bergen cadeaus onder de kerstboom, maar een bescheiden aantal. Gewoon een aardigheidje voor elkaar.

Kerstwens

Ik kan iedereen alleen maar alle liefde, goeds, warmte, gezondheid, rust, wijsheid, creativiteit, kracht en alles wat voor een ieder belangrijk is toewensen voor de feestdagen en het hele nieuwe jaar dat komen gaat.

Kerstwens

 

Geef een reactie