Fashion & Beauty

Kleur bekennen

Ik ben zo’n typisch meisje-meisje, of inmiddels een vrouw-vrouw. Ik houd van mooie kleding. Ik vind het vreselijk als er een vlek op komt (ik ben er een kei in om te knoeien op een broek die, bij wijze van spreken, nog warm is van de strijkbout) en zie er altijd verzorgd uit. Ik neem de moeite om dagelijks, al is het maar een klein beetje, make-up op te doen. En ik ga één keer in de drie maanden naar de kapper. Ik weet het, dit is niet vaak, maar vaker is bij mij gewoon niet nodig. Ik kijk ook alweer erg uit naar de inmiddels geplande afspraak. Ik heb als kind, zover ik mij kan herinneren, nooit aantekeningen gemaakt op mijn hand en vingerverf was niet mijn grootste hobby, want daar kreeg ik vieze handen van… Ja, dit is echt gebeurd!

Sinds een paar jaar ben ik een soort van nagellak addicted. “Vroeger” was het hooguit een blanke lak of een heel licht kleurtje. Nu vind ik het leuk om geregeld mijn nagels te lakken en de kleuren te laten matchen met mijn kleding. Ik ben echt een type die houd van “less is more”. Mij zul je dan ook niet zien met nailart. Terwijl ik het hartstikke knap vind hoe men hier helemaal in los kan gaan en de allermooiste creaties kan maken.

Ik heb wel eens een paar keer (gekleurde) acryl- en gelnagels gehad, maar dit doe ik niet weer. Mijn eigen nagel heeft hier flink onder te lijden gehad en als ik eraan denk hoe gevoelig het is als je een nagel stoot…

Maar ik ben dus van de “less is more”. Mijn voorkeur gaat uit naar de warme tinten. Eerder schreef ik al dat ik een liefhebber ben van de kleur taupe. Erg mooie taupe nagelakkleuren vind ik Over the taupe en Berlin there done that, beiden van OPI. Naast nagellak van OPI gebruik ik ook graag de nagellak van Chanel. Chanel heeft, vind ik, echt mooie kleuren. Enkele favoriete kleuren van dit merk zijn “Frenzy“, “Accessoire“, “April” en “Particulière“. Ja, ik weet het… Deze kleuren gaan al even mee, maar doordat deze chique en tijdloos zijn, vind ik ze over een paar jaar vast nog steeds geweldig. Mijn derde favoriete merk is toch wel Essie. Hier heb ik nog niet zoveel kleurtjes van; twee om precies te zijn. Deze zomer heb ik de Sunday Funday van Essie gekocht. Een ontzettend leuk zomers kleurtje welke ik heel veel heb gedragen.

Nailpolish

Zoals hierboven al beschreven houd ik niet van geklieder op mijn handen, maar voor een mooie kleur nagellak maak ik graag een uitzondering. Wanneer straks de kleurige zomerkleding plaats moet maken voor de gedekte winterkleuren, ga ik eens op zoek naar een nieuwe lak van Chanel. Want ze hebben het wederom voor elkaar gekregen om een prachtige collectie voor najaar/winter 2013 te maken. En dit is dan weer een schrale troost voor de veelal bijkomende fratsen als sneeuw en ijzel die Koning Winter met zich meebrengt!

Geef een reactie