Body & Mind

Klusjesdag

KlusjesdagIk had het helemaal bedacht… Het vlak op de muur had een nieuwe kleur nodig. De kleur mag zachter en chiquer. Dit project zou ik zelf aanpakken. Menigeen zou vast denken: “Duh… tuurlijk doe je dat zelf!”

Nou, zo natuurlijk is dit niet bij mij. Ik ben niet zo’n grote klusser en heb nu eenmaal meer feeling met het toetsenbord. Maar gezien de grootte van het vlak, was dit nog wel te overzien en zou ik de uitdaging met verf, kwast en mezelf aan gaan. Afgelopen vrijdag fietste ik naar de plaatselijke bouwmarkt. Ik wil het stuk muur in een mooie, warme taupekleur, maar moest stalen halen om te kijken of deze kleur ook daadwerkelijk bij onze meubels past.

En daar stond ik dan bij de stalen. Iedereen weet ongetwijfeld dat er niet één tint van een bepaalde kleur is. Zo ook niet in mijn geval. Met een handvol stalen ging ik naar huis. Ik zou maar een paar keer per dag de stalen naast de meubels houden om te kijken hoe de kleur er in de ochtend, ’s middags en ’s avonds uit zag. Het was een afvalrace onder de stalen.

De keuze is gevallen op Chocolate Milk. Chocolate is toch bruin? Ja, zou ik ook zeggen, maar in dit geval is het een prachtig mooie en warme kleur die helemaal aan mijn wensen voldoet. Zaterdag heb ik de verf en ander schildergereedschap aangeschaft. Deze klusser had er zelfs zin in!

Afgelopen maandag ging het dan gebeuren. Gewapend met roller en verf ging ik aan de slag. En het viel me allesbehalve tegen. In de ochtend heb ik twee lagen verf aangebracht op de muur. De verf droogde voor mijn ogen. Ik was trots op het resultaat. Ik heb wel ruim een dag gewacht voordat de spiegel weer tegen de muur zou komen. Ik wilde er zeker van zijn dat de verf goed was “uitgehard”. Zo heet dit toch, beste klussers?

De finishing touch zijn twee prachtige orchideeën; mijn lievelingsplanten. We kunnen er weer poos tegen. En ik ben helemaal gelukkig met de “nieuwe” woonkamer… helemaal in “mijn” kleuren.

rsz_new_orchids

Geef een reactie