Fashion & Beauty

‘Krijg toch allemaal de k(o)lere’

Nee, niet letterlijk natuurlijk… Die k(o)lere doelt op mijn liefde voor kleding en de hekel aan het ompakken en opruimen van m’n kledingkast.

De liefde en hekel draag ik al jaren met mij mee. Ik kan mij herinneren dat ik er als kind 2x per jaar een bloedhekel had om voor die kast te staan, alles weer werd uitgezocht en hoe ik er moeite mee had om er afstand van te doen. Zelfs al had ik de bewuste kleding al jaren niet meer aan en vond ik het allesbehalve mooi. Ik kon er pas afstand van doen als het of verwassen was of er een gat in zat van slijtage. Voor de duidelijkheid: ik draag èn droeg “never-nooit-niet” kleding met een slijtagegat erin. Dat we dat de wereld uit hebben.

Maar goed, vandaag was het zo’n dag. Het dringt al weken tot me door dat de zomer 2012 nu echt verleden tijd is. De witte broeken, fleurige shirtjes, blouses en sjaals worden in september echt niet meer door mij gedragen. Het wordt tijd voor de warme najaarstinten. Nu is deze tijd voor mij echt een tijd van “wat moet ik aan?” Echt trek in die winterse kleding heb ik nog niet en nee, zo koud is het ook nog weer niet. Tijd om de balans op te maken. Wat heb ik nog en nog “erger” waarvan ga ik afscheid nemen. Die klus is inmiddels geklaard. Er staat een vuilniszak klaar om naar de container bij de supermarkt gebracht te worden. Nee, de kleding is niet versleten, dus ik kan er nog best iemand blij mee maken.

Ik ben geen voorstander van het winterseizoen, ik vind het koud en als het sneeuwt en ijzelt word ik daar echt niet vrolijk van. Maar de herfst en winter brengt zeker een voordeel met zich mee. De mooie kleuren van de kleding. En wat is er nog meer mooi aan de herfst en de winter? De mooie warme make-up tinten. Ik heb geen enorme voorraad, maar wat ik heb is mooi en warm. Mijn onlangs aangeschafte nagellakjes zijn de “Berlin there done that” van de Germany Collectie van OPI en de “Frenzy” van Chanel. Wat bij mij ook niet mocht ontbreken zijn een paar nieuwe Shabbies. Ik ben een trouwe fan van het merk Fred de la Bretoniere. Ik kan hier echt geen genoeg van krijgen en hebben. Naast een aantal tassen, make-up tasje, etui, ballerina’s, mag ik nu ook de Shabbies aan dit lijstje toevoegen.

shabbies

Als ik dan over een poosje (mij kennende duurt dit poosje niet meer zo lang) een nieuwe winterjas heb gescoord, ben ik er weer helemaal klaar voor. Natuurlijk blijf ik de nieuwsbrieven lezen en de websites volgen. Ik neus graag op Fashionchick. Op deze manier houd ik overzicht wat er qua fashion op het WorldWideWeb te vinden is, zonder dat ik door de welbekende bomen het bos niet meer zie.

Ik ben voorbereid op het komende seizoen, ga genieten van de mooie (mode)kleuren die het najaar en winter met zich meebrengen. En het duurt nog minstens een halfjaar voor ik weer voor de kast sta om dat k(o)lerewerk uit te voeren.

Geef een reactie