Lezen & schrijven

Lef tonen

Ik schreef eerder al eens dat ik het leuk vind om blogs te lezen. Het moge duidelijk zijn: naast het lezen, vind ik het zelf hartstikke leuk om te schrijven.
Om publiek op te bouwen, kreeg ik van diverse bloggers de tip mee om niet bang te zijn en, het belangrijkst, je moet lef tonen! Nu is „bang” in mijn geval een groot woord. Ik ben niet bang. Ik weet nog wel dat ik het in het begin erg spannend vond om mijn nieuwste blog online te zetten. Inmiddels vind ik dit niet meer eng. Wel heb ik uiteraard de (gezonde) nieuwsgierigheid hoe mijn blog wordt ontvangen. Ik weet, het schrijven doe ik voor mezelf. En nee, ik zal geen blog posten als ik er zelf niet voor de volle honderd procent achter sta.

Maar goed, de groei van mijn blog dus. Ik moet uit die o zo veilige comfort zone stappen en lef hebben.

In oktober vorig jaar heb ik een lezing gevolgd van Judith Webber. In deze lezing gaf ze het mooie voorbeeld om, als je het te eng vindt om uit de comfort zone te stappen, deze enkel op te rekken. Op deze manier blijf je veilig in je comfort zone, maar wordt deze verruimd. Dit laat het allemaal net wat minder eng voelen.

Schermafbeelding 2014-02-22 om 19.54.54 bron foto

En als ik het mag geloven begint „het” allemaal buiten deze comfort zone. Dus bij deze heb ik de intentie om mezelf (lees: mijn blogs) te laten zien, niet bang te zijn en lef te tonen.

Ik deel mijn blogs al op de diverse social media kanalen. Dus deze stap is al gezet. En hoe het verder zal gaan, laat ik op me af komen en blijf scherp. Ik schrijf en deel en met veel plezier.

Tot slot geeft Loesje nog de wijze woorden mee….

Schermafbeelding 2014-02-22 om 20.39.10

 bron foto

 

2 reacties

Geef een reactie