lezen geeft mij rust
Lezen & schrijven

Lezen geeft mij rust

Iedere keer neem ik het mezelf voor. Ik wil meer lezen. Door het lezen van boeken gaat mijn fantasie helemaal de vrije loop. Het lezen geeft mij rust en ontspanning, zorgt dat ik even met mijn hoofd niet bij de alledaagse beslommeringen ben.

In vakantieperioden heb ik er geen moeite mee. Ik lees dan ook zonder problemen een aantal boeken in twee weken. Als het verhaal spannend genoeg is, hebben ze me. Ik heb neem dan de tijd om te lezen. Momenteel vind ik alleen nog maar de rust vlak voordat ik ga slapen.

Eén van de vele challenges die ik de eerste dagen van 2015 voorbij zag komen is onder andere  de #50books. Ongeveer elke week van het jaar één boek uitlezen. Ik weet dat mij dit niet gaat lukken. Ik heb momenteel deze intentie niet. Ik doe dan ook niet mee aan deze challenge. Wat ik wel een mooi streven vind om meer te gaan lezen. Boeken die al zo lang op mijn lijstje staan om gelezen te worden. Waar ik nieuwsgierig naar ben. Ik neem mezelf voor om vaker reviews van boeken te lezen, zodat ik ook deze (of juist niet) aan mijn leeslijst kan toevoegen.

 

“Books are the plane, and the train, and the road. They are the destination, and the journey. They are home.” 

Anna Quindlen

 

Lezen en schrijven. Voor mij hoort dit bij elkaar. Bij beide kan ik mijn fantasie kwijt. Door de goede nauwkeurige be- en omschrijvingen van de auteur vormen zich de karakters van de personages. Door deze nauwkeurige omschrijving krijgen de personages een gezicht en krijgt de omgeving een beeld en kan ik de sfeer in het verhaal bijna voelen. Heerlijk vind ik het om op deze manier mijn fantasie te laten werken en rust te ervaren.

Wanneer ik ga schrijven heb ik wel een idee wat het onderwerp is, maar hoe dit vervolgens op het scherm komt is voor mij een verrassing. Schrijven en schrappen. Ook hier kan ik mijn fantasie, gedachten en gevoel kwijt. Zo vormt zich een blog.

 

Vinden jullie het ook fijn om te lezen? Welke boek(en) adviseren jullie mij?

 

 

Foto door: Kate ter Haar

 

Geef een reactie