Body & Mind

Inspirerende lezing van Judith Webber

Reeds eerder kondigde ik het al aan, maar gisteravond ben ik naar een lezing van Judith Webber geweest. Bij thuiskomst tolde mijn hoofd nog van de verkregen informatie. Maar wat was dit een leuke, inspirerende avond! Ik vind Judith een leuke vrouw die er staat en met zoveel enthousiasme haar verhaal doet. Echt erg leuk om te volgen.

 

Wees jezelf

De lezing leert me dat “we” voor de volle 100% onszelf mogen zijn en dat we dan pas kunnen staan voor wie we zijn en de boodschap die we willen meegeven (uiteraard weet ik wel dat we onszelf mogen zijn, maar soms komt er toch even zo een momentje dat ik dat een beetje “vergeet” of me er niet bewust van ben dat ik mezelf in een bepaalde situatie even verlies). Wanneer we met volle overtuiging ons verhaal doen en hier ècht in geloven, kunnen we het overbrengen en worden we niet door derden in twijfel of van ons stuk gebracht. Het is immers jouw verhaal, jouw ervaring. Als mensen ook maar enigszins twijfel voelen in je verhaal of als je het zelf bijvoorbeeld voor “maar” 99% gelooft en dit (onbewust) zo overbrengt, pakken “ze” die ene procent, ook wellicht wel onbewust, om de twijfel bij jezelf te laten toeslaan; en dit zal, of je wilt of niet, gebeuren. Ik vind dit erg logisch klinken. Judith gaf voorbeelden uit haar eigen privé- en zakelijke leven. Hiermee werd het voor mij een erg duidelijk geheel. Want haar voorbeelden, zijn herkenbaar. Uiteraard herken ik dit vanuit mijn eigen situatie en ervaringen.

Wat tijdens de lezing duidelijk naar voren kwam is, dat het belangrijk (zo niet, het belangrijkst) is om voor jezelf te bepalen wat je drijfveer is, welke doelen je voor ogen hebt en op wat voor (reële) termijn je deze wilt behalen. Het is belangrijk deze voor jezelf te blijven herhalen om te bepalen of je nog “op koers” zit.

 

Oefeningen

Tijdens de lezing kregen we drie “oefeningen”. Twee van de drie mochten we met zijn tweeën doen, de andere oefening was ieder voor zich. Het is goed om even heel bewust met de vragen bezig te zijn. Je leeft je leven en doet wat je doet, dit alles in een razend tempo. Met deze vragen wordt even op de rem getrapt om je stil te laten staan, je bewust te laten worden en voor jezelf de antwoorden te vinden. Voor mij was dit erg verhelderend. Ik was met een bekende naar de lezing gegaan, maar heb de oefeningen niet met haar gedaan. Juist doordat ik de oefeningen met iemand deed die mij niet (door en door) kent, en andersom natuurlijk ook, gaf dit voor mij erg mooie antwoorden. Het is bijzonder om te zien hoe iemand die ik die avond heb leren “kennen” mij ziet. Ik kreeg kippenvel bij haar woorden; zo warm en puur.

 

Hokjes

Op zakelijk, en waarschijnlijk ook privé gebied, worden mensen (vaak) in hokjes geplaatst (“Jij doet dit, dan doe ik dat, want dat staat in onze functieomschrijving”). Maar het is toch veel mooier om datgene te doen waar je sterk en goed in bent. Je kunt alleen maar nòg beter worden en groeien. We “moeten” allemaal wel eens iets doen waar we minder goed in zijn. Als we dit toch eens kunnen uitbesteden aan “die ander”. Die is er immers veel beter in…

 

“Do what you do best”

 

Om verder te groeien, jezelf verder te ontwikkelen mag je uit comfort zone stappen. Als je dit “eng” vindt, kun je het hokje waar je in zit ook “oprekken” en, erg belangrijk, heb vertrouwen in je kunnen.

Je eigen talenten verder ontwikkelen en uitbreiden en daar waar je niet zo goed in bent, dit erkennen en uitbesteden aan een ander. Figuurlijk is dit een puzzelstuk dat, door de in- en uitstulpingen, in elkaar past. Als het samen één geheel wordt, elkaar aanvult, is dit toch geweldig!

Judith heeft gisteren zoveel verteld en er zal me ook vast en zeker nog veel meer te binnen schieten. Ik heb haar boek “Laat jezelf zien!” gekocht. Judith heeft dit boek met mooie woorden gesigneerd. Dit boek zal ik gaan lezen. Ik vertrouw erop dat ik dan zoveel meer antwoorden en duidelijkheid krijg. Zou dit blog dan nog een vervolg krijgen?

Als jullie de kans krijgen om een dergelijke lezing te mogen meemaken, pak deze kans. Het is een avond vol eyeopeners, spiegeltjes en leermomenten. Je kunt alleen maar groeien!

Judith sprak dat haar ervaringen een feestje en een cadeautje voor haar zijn. De lezing mogen meemaken was voor mij een feestje. Daarom hierbij nogmaals:

Judith, bedankt dat ik op je feestje aanwezig mocht zijn.

4 reacties

Geef een reactie