lichter leven
Persoonlijk

Lichter leven

In mijn #phot blog van afgelopen week, geef ik aan op slot te zitten. Ik vraag mijn mede “photters” naar hun ervaringen. Hebben zij ook wel eens het gevoel dat het niet lukt? Een aantal herkennen zich in mijn gevoel. Deze blokkade is iets dat met enige frequentie bij me terugkeert. Het wordt mezelf op dat moment duidelijk: ik maak het mezelf nogal lastig.

Donderdag is #phot-dag. Het zit in mijn systeem. Wanneer ik wat zie waar ik een foto van maak, dan denk ik aan mijn blog op donderdag. Zodra ik wat grappigs hoor, dan denk ik aan hetzelfde. Het houdt me bezig. De frustratie is groot wanneer het blog gewoon niet lukt en de getypte letters net zo snel weer worden verwijderd. Ik staar weer naar dat witte scherm. Niet goed, vind ik. Ik wil mezelf niet langer deze druk opleggen. Het moet leuk zijn én vrijblijvend. Ik wil het lichter maken voor mezelf.

En dit geldt voor zoveel. Wanneer ideeën, gedachten en gevoelens een lading hebben, dan voelt en is het zwaar. Erg prettig is dit niet. Door lichter te leven en goed te relativeren, maak ik het een stuk draaglijker. Ik stel hoge eisen aan mezelf en het voelt niet prettig wanneer iets niet lukt of ik verstek laat gaan. Maar is er iemand anders die hiermee zit? Doe ik iemand te kort? Het antwoord is (in de meeste gevallen): nee! Niemand, behalve ikzelf, heeft er last van.

Dus, ik ga het anders doen; ik kies voor lichter leven. Ballast meesjouwen heeft niemand ooit goed gedaan. Ik verander mezelf niet zomaar; het is de aard van dit beestje. Maar bewustwording is de eerste stap. Wanneer de bewustwording er is, is de verandering van mijn gedachten een logische tweede.

Ik weet, niets is onmogelijk. Zelfs de mogelijkheid om lichter te leven moet te doen zijn. Er komt een moment dat ik zo licht als een veertje door het leven ga.

Dit blog is onderdeel van #PHOT (photo on thursday); een initiatief van Karin Ramaker

2 reacties

Geef een reactie