lichtfeest
Persoonlijk

Lichtfeest

Lichtfeest ~ viering van de terugkeer van het licht

 

Door persoonlijke omstandigheden vind ik het even een lastig onderwerp. Ik kreeg het ook niet voor elkaar om dit blog op donderdag te schrijven. Ik heb de tijd nodig gehad om het te overdenken en binnen te laten komen. Kerstmis is dit jaar anders dan andere jaren. Toch kan ik al met al wel terugkijken op redelijke dagen. De dagen heb ik doorgebracht met familie en ik ben qua eten en lekkernijen helemaal niets te kort gekomen (lees: ik ben blij dat het er tot de jaarwisseling heel even op zit).

 

Met kerst worden de huizen, winkels en straten versierd met lampjes. Waar je ook kijkt, er wordt licht verspreidt. Terwijl ik ’s avonds buiten loop, is het rustig op straat. Mensen zitten binnen, in hun warme huis veelal versierd met het licht van de kerstlampjes. Ik kijk naar boven. Ik zie de wolken voorbij glijden. Ver hierboven zie ik een versierde sterrenhemel. De maan geeft een flauwe gloed af. Ik voel de streling van de wind langs mijn wangen. Mijn gedachten gaan hun eigen weg en als vanzelf naar dierbaren die ik niet meer naast me heb staan. Zij mogen als een licht aan de hemel op mij neerkijken. In mijn gedachten ga ik hen af en denk ik aan hen. Hoe zal het met hen gaan? Zijn ze tevreden waar ze zijn? Hebben ze rust gevonden? Ik krijg hier geen antwoord op, maar door mijn kalme gevoel heb ik het vertrouwen dat het goed met hen gaat. Als een ster mogen ze nu stralen en ons op aarde het licht geven dat we nodig hebben.

 

Heel even maar heb ik deze gedachten. Ik loop verder en voel me tevreden. Ik ben nu hier en ik ben blij dat ik leef, dat ik mijn lessen mag leren. Ik ben dankbaar voor mijn familie en vrienden die me liefde en warmte geven. Dat mag ook wel gezegd worden!

 

 

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door Irene van Putten en Hendrik-Jan de Wit. Nu ligt #WOT in handen van Martha Pelkman (DrsPee).

 

 

Foto door: geralt

Geef een reactie