liefde
Body & Mind,  Persoonlijk

Liefde

Ik denk na over het woord waar we allemaal mee te maken hebben, wat we in overvloed bij ons dragen en altijd naar zullen verlangen. Liefde! Het warme en rijke gevoel. De liefde voor m’n vriend, voor mijn familie en zelfs voor mijn allerbeste vrienden. In mijn opsomming vergeet ik een belangrijk iemand. Namelijk mezelf. Waarom zet ik mezelf niet vooraan in de rij? Altijd eerst de ander en dan ikzelf. Geen logische volgorde toch.

Want is het niet zo dat je pas van een ander kunt houden als je eerst van jezelf houdt? En hierbij geldt ook dat ik eerst mezelf die liefde moet geven. Ik moe(s)t het leren. En blijven leren. Ervoor blijven waken dat het niet versloft. Ik mag, nee moet, meer van mezelf houden. Mezelf vooraan stellen. Luisteren naar mijn hoofd, lijf en intuïtie. Wat heb ik nodig? Is het rust en ruimte of juist aandacht op een andere manier?

Het woord van deze week is:

Liefde ~ 1) Affectie 2) Amor 3) Belangstelling 4) Blijk van genegenheid 5) Diepe genegenheid 6) Elkaar lief hebben 7) Gehechtheid 8) Genegenheid 9) Hoofddeugden van Lao Tse 10) Innigheid 11) Min 12) Nauwe verwantschap 13) Neiging 14) Passie 15) Sterk gevoel 16) Sterke genegenheid 17) Toewijding 18) Vlam 19) Warme genegenheid 20) Warme toegenegenheid

Wanneer ik voor mezelf kies en een ander op de tweede plaats zet, voel ik soms weerstand in mijn hele lijf. Mijn buik kriebelt en mijn hoofd maalt. Doe ik hier wel goed aan? Stel ik anderen niet teleur? Maar ditzelfde hoofd relativeert ook. Ik weet dat de keuze die ik maak de juiste is, want ik hem hem zelf gemaakt (ik leen de woorden van Van Dik Hout). En als ik niet voor mezelf kies, stel ik mezelf teleur. Dit is geen optie.

Voor 2018 heb ik voor mezelf als doel gesteld dat ik bewust wil leven. Dit kan alleen wanneer ik mezelf niet vergeet. Ik luister naar mijn gevoel en moet mezelf met liefde blijven behandelen. Ikzelf, maar iedereen in mijn (directe) omgeving heeft hier het meest aan.

Meer liefde. Daar draait het om!

Een bericht gedeeld door Marleen (@_missmarleen) op Love is like the wind, you can’t see it but you can feel it.”
― Nicholas Sparks

#WOT staat voor Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je kunt schrijven, vloggen of ploggen. Wil je mee doen? Bekijk hier wat het woord van de week is.

Afbeelding: Unsplash/Giulia Bertelli

4 reacties

Geef een reactie