Blog Away NL
Lezen & schrijven,  Sport & ontspanning

Met welke sport vergelijk jij je werk?

Welke sport vergelijk ik met mijn werk? En waarom? De eerste sport die in mij opkomt is  hardlopen. „Waarom hardlopen?”, vraag ik mezelf af. Lijkt dit ècht op mijn werk of kom ik bij deze sport uit omdat ik deze uitoefen?

Werk en sport

Ik werk op de commerciële binnendienst bij een assurantiekantoor. Mijn werk bestaat uit veel klantencontact, offertes maken, bij afwezigheid van collega’s het aannemen van de eerste schades, mutaties doorvoeren, etc. Ik kan mijn werk individueel uitvoeren, maar doordat ik omringt ben door collega’s, het team, bestaat er ook de mogelijkheid voor overleg en feedback.

Hardlopen kan ik alleen doen, maar ook heel goed in teamverband. Door het teamverband heb je iemand om je aan op te trekken, om naast de training samen mee te lopen en elkaar uit te dagen.  Dit is naar mijn mening een prima vergelijkbaar met mijn werk. Ook op het werk vind ik het fijn om uitdaging te hebben èn te houden.

Op mijn werk heb ik regelmatig perioden met enorme pieken. Het kan dan zo druk zijn, dat ik bijna niet meer weet wat ik als eerste of als laatste moet doen. Dat gevoel hebben dat je een beetje achter de feiten aanloopt. Voor mezelf vind ik dit geen prettig gevoel. Ik ben nogal een controlfreak en moet op dat moment de controle loslaten. Ik moet het hebben van vertrouwen. Het vertrouwen in mezelf dat ik alles heb gedaan wat ik moest doen. Wanneer ik dit vergelijk met het hardlopen is dit de sprint. Met de sprint moet je flink tempo maken. Hiermee kan ik het gevoel krijgen dat ik mezelf voorbij loop. Ook hierbij heb ik soms het gevoel dat ik de controle kan verliezen. Ook hierbij moet ik terugvallen op het het vertrouwen, het vertrouwen in mijn benen. De eerste keer dat mijn benen mij in de steek laten moet nog komen.

„Je staat niet stil, maar toch herstel je jezelf voor de volgende sprint. Je komt langzaamaan weer op adem”.

 

Gelukkig komt er op het werk ook weer die momenten dat er ruimte is om op adem te komen. Er kunnen eindelijk die werkzaamheden worden opgepakt die niet de hoogste prioriteit hebben gehad. Vergelijk dit met met het dribbeltempo bij het hardlopen. Je staat niet stil, maar toch herstel je jezelf voor de volgende sprint. Je komt langzaamaan weer op adem.

Waarom hardlopen

Ik kreeg van derden tips voor andere sporten. Dit waren goede tips, maar doordat ikzelf geen affiniteit heb met de gekoppelde sport, kon ik hier niet mee uit de voeten. Ik blijf bij mijn hardlopen. Dit ligt nu eenmaal het dichts bij mezelf. Nu ik dit voor mezelf heb geanalyseerd, weet ik voor mezelf dat deze sport een goed vergelijk is met mijn werk.

In zowel mijn werk als in de sport wil ik de uitdaging blijven behouden. Stilstand is achteruitgang. Voor mezelf vind ik mijn werk en de sport een heel goede combinatie. Op mijn werk kan ik door de drukke dag `s avonds behoorlijk munt zijn. Door het hardlopen krijg ik weer ruimte in mijn hoofd. Er is weer balans tussen geestelijke en lichamelijke vermoeidheid. Deze balans is goed, want lichamelijke vermoeidheid is niet erg. Deze balans houd je uiteindelijk op de been.

 

Dit blog is de eerste opdracht van de Blog Away #5 cursus.

Eén reactie

Geef een reactie