Lezen & schrijven,  Social Media

Mijn site

Normaal ben ik van mezelf een rustig persoontje, maar als het om mijn site gaat voel ik de onrust in mijn lijf. Ik wil dat deze er uit ziet geheel naar mijn smaak en ben dan ook niet snel tevreden.

De site moet rust uitstralen. Drukte, waardoor je spontaan een migraine zou krijgen, is voor mij echt uit den boze. De kleuren zijn voor mij erg belangrijk, ik houd van warme, rustige tinten. Als ik zelf op een site kom met schreeuwerige kleuren ben ik of heel snel vertrokken of ik moet helemaal acclimatiseren als ik echt op die site iets moet vinden (om er vervolgens als een speer vandoor te gaan).

Afgelopen weekend heb ik vele uurtjes gespendeerd naar het zoeken van een goede basis. Jawel, de basis. Want van hieruit wil ik mij gaan uitleven met CSS. @PixelPrinses gaf mij de tip om met child themes aan de slag te gaan. Tenminste er moet een child theme gemaakt worden. Ik moet mij hier nog steeds helemaal in gaan verdiepen.

Dankzij deze tweet heb ik goede feedback (de kracht van Twitter?) gehad en ben ik verwezen naar goede tutorials op YouTube. De boeken zijn me afgeraden, omdat de tutorials up to date blijven en de boeken snel verouderd raken.

Ik ben een voorstander van eenheid en herkenbaarheid. Ik zorg er dan ook voor dat mijn Twitter en Facebook (ongeveer) dezelfde layout hebben als mijn site.
Ik merk het zelf al. Ik ben er voorlopig nog lang niet klaar mee. Mijn grijze massa blijft bezig en staat niet stil. Maar het gezegde is er niet voor niets

Stilstand is achteruitgang

Mochten jullie tips hebben? Laat een reactie achter onder dit blog of stuur me een mail via het contactformulier.

2 reacties

Geef een reactie