Body & Mind

Moe maar voldaan

Soms heb je van die dagen die voorbij vliegen. Vandaag heb ik zo’n dag. Ik ben, zoals je dat zegt, moe maar voldaan. Ik begon mijn dag nietsvermoedend zoals ik hem altijd begin. Met van die dagelijkse rituelen, zowel thuis als op het werk, die voor mij gewoon horen bij een werkdag.

Ik had vandaag een dag waarop ik bijzonder veel heb kunnen doen. Dat ik overzicht heb gecreëerd bij mezelf. Overzicht is voor mij erg belangrijk. Ik ben echt een type van: „rotzooi om mij heen is rotzooi in mijn hoofd”. Is mijn werkplek en zijn mijn werkzaamheden geordend, dan geeft mij dit rust. Ook al heb ik nog genoeg te doen, maar dat er weer overzicht is vind ik fijn.

Dit heb ik niet alleen op mijn werk, maar ook thuis. Ik geniet ervan als ons huis lekker is opgeruimd. Dit zijn van die momenten waarop ik de rust voel. Ik vind het zo fijn om dan een film of serie te kijken of lekker te schrijven (note to self: ik zou eens wat vaker de tijd moeten nemen om een goed boek te lezen). Er zijn van die momenten dat ik de radio aan moet hebben, maar ik betrap me zelf er steeds vaker op dat ik de stilte ook enorm kan waarderen. Dit heb ik dan gewoon even nodig. En hier luister ik dan naar. Even lekker in mijn eigen wereldje.

Het is voor mij dadelijk goed geweest. Het is de hoogste tijd om mijn laptop dicht te klappen. Dan heb ik nog een keuze te maken voor mezelf: Homeland of dat goede boek? Of toch nog even beiden?

Geef een reactie