Persoonlijk

Naar binnen

We moeten naar binnen met zijn allen. Al weken ben ik veel thuis en binnen. Ik werk vanuit huis. Wanneer ik de boodschappen haal, denk ik dagen vooruit. Zodoende hoef ik niet meer dagelijks naar de supermarkt. Er is nogal een verandering gaande in Nederland, Europa en de wereld.

Als ik mijn wandelingen met de hond loop (ik ben zo blij met deze rondes, want af en toe een frisse neus halen, dat is wel erg fijn), dan vergeet ik bijna dat de wereld op zijn kop staat. De lucht lijkt blauwer dan anders. De tjilpende vogels zingen hun hoogste lied. De wind waait door mijn haar en de warmte van de voorjaarszon is goed voelbaar. Het is buiten zo rustig en kalm.

Wanneer ik op het fietspad of in het park bekenden tegenkom, neem ik de gepaste afstand. Ik vind het bijna vreemd als ik zie dat mensen dichter op elkaar staan (dit gebeurt helaas nog steeds). Handenschudden of een vriendschappelijke schouderklop heb ik al in geen weken meer gezien of gegeven.

Wat wordt het nieuwe normaal? Wat gaat er allemaal veranderen? Wordt het weer zoals het vroeger was? Dit laatste verwacht ik niet. Mensen zijn gewoontedieren. Wij moeten veranderen. Het zal best tijd kosten, maar ook veranderingen zullen wennen. Het begint toch met bewustwording. Alleen wanneer wij bewust zijn waar we mee bezig zijn, dan is verandering mogelijk.

Ik kan redelijk met de situatie omgaan. Mijn werk doe ik vanuit huis. Ik hoef geen kinderen te onderwijzen, dus ben ik volledig geconcentreerd. Ik heb niet veel afleiding en het contact met mijn collega’s dat mis ik wel. En toch vind ik het prettig dat ik op deze manier kan werken.
Af en toe spreek ik bekenden die merken dat het mentaal nogal zwaar voor hen is. Dit gevoel heb ik gelukkig niet.

Ik kijk wel enorm uit naar de kopjes koffie bij mijn familie en de gezellige avonden met vrienden. Maar het zal wel weer komen. Ik heb dan wat om naar uit te kijken. En tot die tijd, houd ik keurig de anderhalve meter afstand. Netjes en verantwoordelijk, zoals me dit is opgedragen.

Hoe gaat het met jou tijdens deze coronacrisis? Kun je er redelijk mee omgaan of is dit voor jou nogal een uitdaging?

Geef een reactie