naar buiten
Persoonlijk,  Review & editorial,  Sport & ontspanning

Naar buiten

Als kind speelde ik graag binnen. Ik hield er niet van om in bomen te klimmen en vies te worden. Ik was een meisje-meisje en had een flinke voorraad poppen waar ik binnen mee speelde. Naarmate ik (veel) ouder werd, merk ik dat ik graag naar buiten ga. De frisse lucht opsnuiven.

Jarenlang heb ik binnen gesport. Toen ik het hardlopen heb ontdekt, ging mijn voorkeur uit naar buiten sporten. Mijn abonnement van de sportschool heb ik jaren geleden al opgezegd. Het buiten zijn ben ik enorm gaan waarderen. Alle seizoenen hebben haar charmes. De regen hoeft niet met bakken uit de lucht te komen, maar een fijne motregen vind ik niet erg. In Nederland heb je nu eenmaal te maken met zoveel verschillende weersinvloeden. Alleen van sneeuw word ik niet gelukkig.

En toch moet ik in alle weersomstandigheden naar buiten. Want ook Pip, de hond, heeft recht om een goede wandeling. Met haar neusje omhoog vangt ze de wind, haar oogjes knijpen samen. Haar oortjes wapperen in de wind. Ze geniet hier zo van. Dat is van haar koppie af te lezen. Wanneer de wind speelt met de bladeren die van de bomen op de grond zijn gevallen, rent zij hier het liefst achteraan. Van sneeuw wordt ze helemaal wild.

Om ook in sneeuw en regen naar buiten te kunnen gaan, heb ik een paar fijne regenlaarzen uitgezocht. Naast dat ze er ook nog eens mooi uitzien, beschermen ze mij tegen natte en koude voeten. Goed schoeisel is de basis voor een goede wandeling. Ik heb ze nog niet in de sneeuw getest, maar ik hoop dat deze laarzen mij grip geven en mij niet als een stuntel door de sneeuw laten lopen.

Wanneer ik met gewone schoenen in de sneeuw loop, ben ik zo verkrampt; bang om te vallen. Jaren geleden kocht ik voor een habbekrats een paar snowboots. In al die jaren dat ik toch naar buiten door de sneeuw moest, is dit de beste aankoop gebleken. Maar het nieuwe is er af. De snowboots beschermen me wel tegen houterig lopen in de sneeuw, maar mijn voeten houd ik niet meer droog. En natte voeten in de winter? Doe maar niet.

Vorige week ontving ik de laarzen die ik heb uitgezocht. Ze zijn stevig en zien er tegelijkertijd ook nog eens mooi uit. Ik kan hier de komende jaren mee vooruit. Met deze laarzen ben ik beschermd tegen koude en natte voeten. Ze zijn een must voor een fijne boswandeling. Ik hoef niet meer uit te wijken voor grote plassen. Ze zijn perfect wanneer Pip en ik weer lekker op pad gaan. Haar snuitje omhoog in de wind, rennend achter de bladeren aan of spelend in de sneeuw. Ik loop lekker met haar mee. Mijn voeten warm en droog.

I.s.m. Footway

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Footway. Van hen mocht ik deze heerlijke laarzen uitzoeken. De credits voor de mooie foto’s gaan naar Nadi Zoetebier. Voor meer informatie, lees mijn disclaimer

Geef een reactie