ontbijt
Body & Mind

Ontbijt

Dit is mijn deelname aan #WOT; Write on Thursday. Op de site van Martha, ook bekend als DrsPee, verschijnt iedere donderdag haar blog met het themawoord. Deze week is dit:

 

Ontbijt ~ 1) Broodmaaltijd 2) Dejeuner 3) Eerste levensbehoefte (crypt.) 4) Maaltijd 5) Maal 6) Ochtendmaal 7) Ochtendmaaltijd

 

Ik ontbijt altijd. Zonder functioneer ik niet op de werkvloer. Mijn ontbijt is niet zo heel bijzonder. Maar wel lekker. Meestal eet ik een bakje magere kwark met Kellogg’s Chocolade of twee volkoren beschuiten met jam. Ik heb altijd twee soorten jam in huis. Zowel de kersen- als de abrikozenjam. Beiden van Bon Maman. Die met de rood/wit geruite dop. Dit vind ik echt de lekkerste jam.

In de weekenden wil ik wel eens iets extra’s doen. Of ik kook een eitje of maak een lekkere bananentosti. Maar ook dan sla ik het ontbijt niet over. Deze energie heb ik nodig om op te starten.

Hierboven in de woordenlijst staat het al: “eerste levensbehoefte”. Dit geldt absoluut voor mij. Dat mensen kunnen functioneren zonder deze belangrijkste maaltijd van de dag. Dit is voor mij niet weggelegd.

Verder helpt het mij te voorkomen dat ik in de loop van de ochtend al ga lopen snaaien, omdat mijn lijf hierom vraagt. Tot de lunch eet ik alleen nog een stuk fruit.

 

Ontbijten jullie dagelijks? En wat eten jullie zoal? Houden jullie het simpel of trekken jullie alles uit de kast?

 

 

Foto door: Pedro Fernandes

 

Geef een reactie