Op een plein in Rome
Sport & ontspanning

Op een plein in Rome

Ik zit buiten, mijn benen omhoog en heb een koud glas water in mijn handen. De zon schijnt aangenaam. Dit zijn goede ingrediënten om even weg te dromen. Daar sta ik dan, midden op een plein in Rome. Rome had maar zo Berlijn kunnen zijn. Deze steden staan hoog op mijn lijstje om te mogen bezoeken.
Om mij heen lopen mensen. Zoveel verschillende mensen; zowel de stedelingen als toeristen in deze stad. De inwoners hebben flink de pas er in. Gezien hun haastig gedrag hebben zij (nog) geen vakantie of deze ligt al achter hen. Ze gaan recht op hun doel af en kijken nauwelijks om zich heen. De toeristen daarentegen maken foto’s, kijken in boekjes of scrollen over het scherm van hun smartphone. Wat ze doen? Ongetwijfeld de weg zoeken naar één van de vele bezienswaardigheden of prachtige restaurants die deze stad rijk is.

 

 

“Dreams are necessary to life.” 

Anaïs Nin

 

Ik word me bewust van de plek waar ik sta. Mijn tas met iPad hangt om mijn schouder. Ik ben hier naar toe gekomen, enkel aangewezen op mezelf, om te schrijven, cultuur te snuiven en bij te tanken. In tegenstelling tot het onbewoond eiland waar ik een paar weken geleden zat, is er nu zoveel bedrijvigheid om me heen. De rust op dit eiland deed me goed, maar nu ik zoveel mensen zie, word ik hier wel erg gelukkig van. Als mijn werk het toe zou laten, zou ik wel vaker op een andere locatie (lees: andere stad) willen werken. Nu ik vakantie heb van mijn werk, heb ik besloten om mijn hobby elders uit te voeren. Ik kies ervoor om overdag, met name in de ochtend, te schrijven en mijn website bij te houden. In alle rust aan een tafeltje onder het genot van een heerlijke latte macchiato. Ik ben een liefhebber van deze koffie en waar kan ik deze nu beter drinken dan in Italië? In de middag ga ik op pad en bekijk de vele prachtige gebouwen die Rome rijk is. Vaticaanstad staat nog op het programma. Deze zal ik zeker aandoen, nu ik in Rome ben. Ik trakteer mezelf regelmatig op heerlijk Italiaans ijs. ’s Avonds schuif ik aan bij een typisch Italiaanse pizzeria. Ik ben dol op pizza, dus ik waan me in een waar walhalla.

Moe maar voldaan duik ik ’s avonds mijn heerlijk hotelbed in. De indrukken van de dag en mijn hoofd op een schoon kussen, maakt dat ik snel in slaap val. Ik droom een mooie droom. Al het mooie van Italië dat ik mag ervaren wanneer ik op de tuinstoel zit. Het water nog in mijn handen. Inmiddels weer met beide benen op de grond.

 

 

Dit blog is geschreven als onderdeel van Ik Blog De Zomer Door (#IBZD); een initiatief van Karin Ramaker.

 

 

Foto door: chany crystal

Geef een reactie