overzicht
Persoonlijk

Overzicht

De muziek galmt door de soundbar. Ondertussen ben ik ben bezig om mijn lijst voor vandaag af te werken. De laatste dagen kwam hier niet veel van. Ik heb vakantie, moeite heb ik hier dan ook niet mee. Dan mag dat. Even het tempo een paar tandjes terug. Terwijl ik mijn to do lijst afwerk, luister ik naar de Top 2000; het jaarlijks overzicht met de allerbeste liedjes. Muziek waarvan ik even vergeten was hoe mooi het is of dat dit is gemaakt. Muziek dat mij weet te raken.

De lijstjes geven mij het overzicht. Van mijn to do lijst tot deze muzieklijst.

Het #WOT-woord van deze week is:

Overzicht ~ 1) Aanblik 2) Algemene samenvatting 3) Balans 4) Beknopt verhaal 5) Beknopt verslag 6) Blik 7) Breviarium 8) Epitome 9) Exposé 10) Inhoud 11) Inhoudsopgave 12) Inzicht 13) Kijk 14) Korte opgave 15) Lijst 16) Opgaaf 17) Opgave 18) Overzien 19) Program 20) Programma 21) Relaas 22) Resumé 23) Revue 24) Rooster 25) Samenvatting 26) Schema

 

Overzicht is belangrijk voor mij. Ik heb het nodig om de rust in mijn hoofd te houden. Erg cliché, maar zo werkt dit nu eenmaal. Meestal lukt het me wel om het overzicht te bewaren. Wanneer er veel op mij af komt, maak ik dat lijstje om orde te creëren voor mezelf.

Andere jaren blik ik terug hoe mijn jaar was. Heb ik datgene gedaan en bereikt wat ik een jaar geleden voor ogen had? Vorig jaar heb ik voor mezelf geen (eindeloze) lijst met doelen gesteld. Ja doelen, geen goede voornemens. Net als voorgaand jaar ben ik tevreden wat 2017 mij heeft gebracht.

De agenda en het geknal buiten geeft aan dat 2018 er aan komt. Mijn hoofd is nog niet zover. Dit jaar ging snel. Misschien wel te snel. Dit jaar zal ik eindigen met het doorbrengen van tijd met familie en vrienden. En zo wil ik 2018 beginnen. In 2017 zijn er momenten geweest dat ik met mijn neus op de feiten ben gedrukt en waardoor ik nu des te meer waardeer wat ik heb.

Familie en vrienden staan bovenaan mijn lijst voor 2018. Gevolgd door bewust leven. Ik wil dat ik volgend jaar niet eens hoef te zeggen dat het jaar (aan mij) voorbij is gevlogen. Ik wil dit zoveel mogelijk bewust ervaren. Want dit geeft overzicht.

 

#WOT staat voor Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je kunt schrijven, vloggen of ploggen. Wil je mee doen? Bekijk hier wat het woord van de week is.

 

Foto: Unsplash/Green Chameleon

2 reacties

Geef een reactie