Pasen
Lezen & schrijven

Pasen

Dit is mijn eerste deelname aan #WOT; Write on Thursday. Op de site van Martha, ook bekend als DrsPee, verschijnt iedere donderdag haar blog met het themawoord. Deze week is dit:

 

Pasen

“Pasen ~ het belangrijkste christelijke feest in het liturgische jaar, volgend op de Goede Week. Christenen vieren deze dag vanuit hun geloof dat Jezus opgestaan is uit de dood, op de derde dag na zijn kruisiging.”

 

Ik heb zelf niet veel met het katholieke geloof. Ik ben er wel mee opgegroeid en heb ook wel op een katholieke basisschool gezeten, maar het is nooit bij mij binnen gekomen. Bij Kerst weet ik prima wat het  inhoud. Bij Pasen moet ik er altijd wel even goed over nadenken. Hoe zat het ook alweer?

Zelf doe ik weinig aan Pasen. Ik zie het zelf altijd als een heerlijk lang weekend. Als het weer dan ook nog mee zit, vind ik het fijn om naar buiten te gaan en een lange wandeling te maken. De voorjaarszon begint alsmaar warmer te worden. Het ruikt bijna naar voorjaar. De mensen zijn vrolijk. Dat doet een vrije dag en mooi weer met ons. Daar worden we vrolijk van. Wanneer het weer minder is, is het fijn om lekker thuis te zijn met een goed boek of een fijne film. Gewoon even niets moeten.

Deze paasdagen hebben we wel afgesproken met familie en vrienden. Gewoon gezellig bij elkaar zijn. Wel met een heerlijke brunch en lekker eten. Dit is voor mij voldoende. De dagen zijn niet vol gepland. Verder ga ik de tijd nuttig besteden; studie afgewisseld met ontspanning.

Veel spannender dan dit zal het niet worden. Maar leuk, dat wel. Daar heb ik vertrouwen in.

 

Hoe brengen jullie de paasdagen door? 

 

 

Foto door: Pieter Musterd

Geef een reactie