Lezen & schrijven

Ploggen

PlogZo ´s avonds tegen een uurtje of tien/elf komen de plogs mijn Twitter-timeline in. Ik denk dat de meesten wel weten wat ploggen is, maar voor wie het niet weet: een plog is het meest simpel te omschrijven als een “photoblog”. Dus in plaats van je “verhaal” in woorden te vertellen, worden de foto’s gedeeld. Veelal toegelicht met woorden.

Dagelijks volg ik de plogs van Nelleke, Puur en Marike. Ik vind het leuk te zien hoe zij hun dag delen in foto’s (een foto zegt meer dan 1000 woorden).
Zelf denk ik er wel eens aan hoe het zou zijn als ik ga “ploggen”. Dan denk ik: hoe dan? Ja, met de camera op mijn iPhone, maar wat ga ik dan fotograferen? Ik heb een leuke baan, maar om tien kiekjes van mijn toetsenbord te schieten, deze afgewisseld met mijn telefoon en headset? Telkens vanuit een andere hoek. Nee, dat gaat hem niet worden. Ik denk wel dat je heel bewust wordt van de mooie momenten om je heen en deze snel gaat vastleggen. Ik maak wel geregeld foto’s die ik op Instagram plaats. Het zijn in ieder geval bij lange na niet voldoende foto’s om een dagelijks plog te vullen.

Alhoewel ik het wel leuk vind om foto’s te maken, ben ik meer van het schrijven. Toch vind ik het soms wel eens lastig om een onderwerp te bedenken waar ik over wil en kan schrijven. Hoe ik mijn gedachten ga omzetten in woorden. Ik vind dat ook niet alles is geschikt voor een blog. Soms zit er voor mij teveel gevoel in en kan en wil ik het (nog) niet delen.
Zoals ik hierboven al schreef verwacht ik dat de “ploggers” bewust zijn met hun omgeving en dit op de gevoelige plaat vastleggen. Ik ben voor mezelf bewust van mijn “dagelijks ding” om zo te zien of ik er een blog van kan schrijven.

Voor nu zeg ik dat het ploggen niet voor mij is weggelegd. Dit laat ik lekker aan bovengenoemde ladies over.

Is het ploggen wel voor jullie weggelegd?

Geef een reactie