rust
Body & Mind

Rust

Zoals ik eerder al schreef wil ik voor mezelf wat rust creëren. En dan bedoel ik dus wat meer rust in mijn hoofd. We herkennen het ongetwijfeld allemaal. Het hoofd dat overuren maakt. Je kunt het vast niet helemaal voorkomen, maar we kunnen wel ons best doen om zo min mogelijk prikkels van buitenaf te krijgen. Op deze manier zijn we toch wat liever voor onszelf.

Doordat ik geregeld werd afgeleid van de pushberichten en de geluiden van mijn iPhone, heb ik het berichtenverkeer maar eens anders ingesteld. Ik krijg nu maar een paar meldingen op mijn scherm. Wat ik absoluut niet wil missen zijn de (gemiste) oproepen en de berichten. Dit is het ook het enige waarvoor ik mijn geluid heb ingeschakeld. Mijn Twitter mentions zie ik wel op mijn beeldscherm, maar er gaan geen geluiden af. Voor de overige apps heb ik, met uitzondering van de badges, alles uitgeschakeld.

Omdat mijn telefoon op mijn bureau ligt, wordt op deze manier mijn aandacht niet al teveel naar mijn telefoon getrokken. Ik wil dit ook niet. En niet alleen in mijn werk, ook in mijn privéleven wil ik niet teveel worden afgeleid door de diverse meldingen. Wanneer ik er zelf tijd voor en zin in heb, kijk ik wel. En geloof me, alles wat voor mij bestemd is, dat mis ik niet.

Hoe gaan jullie hiermee om? Worden jullie door elk oplichtend schermpje en geluidje naar je telefoon getrokken of „beschermen” jullie jezelf ook?

 

 

 

bron foto

2 reacties

Geef een reactie