Films, series & muziek

Series

Series… Ik kan er geen genoeg van krijgen. Ik vind het fijn om na een (werk)dag `s avonds of in het weekend op de bank plaats te nemen en een goede, fijne serie te kijken. Ik heb meerdere favorieten. Of ik ze nu één keer of vaker kijk, als het verhaal goed is, heb ik hier totaal geen problemen mee.

House of Cards

Sinds een aantal maanden hebben we Netflix. Hier heb ik al diverse series bekeken. Momenteel kijk ik naar House of Cards; een serie waarin Kevin Spacey een goede rol neerzet. Slim, geraffineerd en achterbaks zijn de steekwoorden die me momenteel te binnen schieten. Klinkt niet wat je denkt: goh, gezellig, maar ja… toch vind ik dit een goede serie.

The Bridge

Voor House of Cards heb ik gekeken naar The Bridge; een Zweeds/Deense serie met een goed verhaal. Op de brug van Denemarken naar Zweden wordt een lijk (lees: twee halve) gevonden. Zowel een rechercheur uit Denemarken als één afkomstig uit Zweden worden op deze zaak gezet. Een goede samenwerking is een vereiste om de dader te vinden. In het begin moest ik wel even wennen aan de taal, maar dat went snel. Deze serie is echt een favoriet van mij geworden. Deel 2 dateert van 2014, dus ik hoop dat ik over niet al te lange tijd ook deze mag bekijken.

24

Waar ik geen genoeg van kan krijgen is 24. De eerste serie stamt uit 2001. Ik ben verbaasd dat deze alweer 13 jaar oud is. De immer fanatieke Jack Bauer die 24 uur in touw is om de dader(s) van de misdaad (of geplande misdaad) in de kraag te grijpen. Altijd als ik Kiefer Sutherland zie, moet ik aan Jack Bauer denken. Voor mij komt hij niet meer van dit imago af. Maar dat lijkt mij nog niet zo erg. Er zijn ergere imago’s om mee te blijven zitten. Denk aan Ma Flodder. Ik denk dat bijna iedereen 24 wel kent. Maar ken je de serie nog niet, dan is dit echt een aanrader!

Friends

Ik mag nog een goude oude aan mijn favoriete series toevoegen: Friends. In plaats van crime series als hierboven mag ik graag kijken naar de krankzinnige situaties waarin zes vrienden zich bevinden. Sinds kort ben ik in het bezit van de complete DVD-box, dus je raadt het vast wat mijn invulling van deze zaterdagavond is.

Friends series

Ik heb erg goede verhalen gehoord van Game of Thrones. Een poos terug ben ik begonnen aan deze serie. Maar het begin vond ik nogal ranzig, waardoor ik ben afgehaakt. Maar als ik de verhalen mag geloven, zal ik echt een keer sterk moeten zijn en me door dit eerste (ranzige) stuk heen worstelen. Want het verhaal schijnt geweldig te zijn.

Kijken jullie graag naar series? En welke serie mag ik niet missen?

 

Geef een reactie