Fashion & Beauty

Shellac gel nagellak

Zaterdag 21 december 2013

Ik wilde het al langer proberen, maar vanmiddag ben ik dan eindelijk bij mijn kapster in de salon geweest om mijn nagels te voorzien van Shellac gel nagellak.
In de salon wordt gewerkt met gel nagellak van het merk Shellac. Net zoals bij andere gel nagellak wordt gedurende twee weken perfect gelakte nagels beloofd. Ik als nagellak liefhebster loop hier natuurlijk warm voor. Omdat we in de kerstperiode zitten heb gekozen voor een warm, rode kleur: Tinted Love. Deze is niet alleen mooi tijdens de Kerst, maar ook voor de periode erna. Rood verveelt me niet snel. (Wanneer ik “oldskool” mijn nagels lak, kies ik dan ook geregeld voor de Accessoire van Chanel. Deze kleur is nog donkerder rood, maar oh, wat chique!)

Als eerst worden mijn nagels iets bij gevijld. Vervolgens werd een nagelriemolie op mijn nagels aangebracht en werden de nagelriemen terug geduwd. Omdat de nagels absoluut vetvrij moeten zijn, heb ik hierna mijn handen goed gewassen. Ik moest extra letten op de nagelriemen. Hierna werden de nagels extra vetvrij gemaakt met scrubfresh. Nadat mijn nagels helemaal vetvrij waren, werd er een basecoat op mijn nagels aangebracht. Mijn handen moesten vervolgens tien seconden onder de UV lamp. Hierna was de kleur aan de beurt. Eerst werd één laagje op mijn nagels aangebracht. Deze moest vervolgens twee minuten onder de lamp. Hierna werd nog een laagje kleur op mijn nagels aangebracht en moesten mijn handen wederom twee minuten onder de lamp. Tot slot werd er een topcoat op mijn nagels gedaan. En weer moesten mijn handen twee minuten onder de lamp. De nagellak voelt nog plakkerig aan. Tot slot werden de nagels “afgenomen” met alcohol. Wat voelen mijn nagels hierna glad, stevig en sterk! Ik ben zo benieuwd hoe mijn nagels zich de komende twee weken houden.

Shellac gelnagellak
Shellac gel nagellak
Resultaat Shellac gelnagellak
Resultaat Shellac gel nagellak

Dinsdag 7 januari 2014

Inmiddels zijn we ongeveer 2,5 week verder. Vanochtend ben ik weer in de salon geweest, nu om de gel nagellak te laten verwijderen. Niet omdat deze beschadigd is, maar omdat de lengte van mijn nagels mij begon te irriteren (ik vind korte nagels nu eenmaal fijner). Op onderstaande foto is te zien dat er “uitgroei” is.

Na 2,5 week gelnagellak
Na 2,5 week gel nagellak

De gel nagellak wordt met een speciale remover verwijderd. Deze remover moet een poosje intrekken, maar hierna kan de gel nagellak eenvoudig worden verwijderd. Dit gebeurt door middel van een soort van houten bokkenpootje. Inmiddels is alle lak van de nagels en de nagels zijn niet beschadigd! Ik heb ooit acryl- en gelnagels gehad, maar dit gaat dus ten koste van de eigen nagel. Ik ben blij dat dit bij de gel nagellak niet het geval is. Ik heb het ook wel eerst gevraagd, want als het de eigen nagel beschadigd, was ik er vast en zeker niet aan begonnen.

Gelnagellak verwijderen
Gel nagellak verwijderen

De feestdagen zijn achter de rug. Het is voor iedereen op zijn eigen manier een drukke tijd. Ik ben blij dat ik deze dagen geen omkijken heb gehad naar mijn nagels. Ja, één keer daags oliën, maar dat doe ik normaal ook.

Ik ben er tevreden over en de gel nagellak is zeker voor herhaling vatbaar!

Geef een reactie