Persoonlijk

De sleutel

Wat is de sleutel voor succes? De sleutel waardoor een plan kan slagen. Welke sleutel past op welke deur voor een nieuw en ander hoofdstuk?

De sleutel is er wel, maar ik kan de deur met het juiste slot nog niet vinden. Toch begeef ik mij in een ruimte die op dit moment goed genoeg voor me is. Ik voel me niet opgesloten en loop op dit moment niet tegen gesloten deuren aan.
Het is niet altijd zo geweest en ik weet dat het ook niet altijd zo zal zijn. Ik sta nu nog in deze ruimte om een en ander af te werken en een plekje te geven.

Ben ik er al wel aan toe om een nieuwe deur te openen?

Nee. Nog even niet. De tijd is nog niet rijp. Er moeten nog zaken worden afgewikkeld alvorens hier een streep ondergezet kan worden. En ik weet, het is goed. Niet altijd even leuk, maar wel goed. Ik heb er vertrouwen in dat alles komt op het juiste moment. Is dít niet altijd zo geweest?
Vele situaties zijn nauwelijks te sturen. Het krijgt een sturing door de keuzes die zijn gemaakt en afspraken die worden nageleefd. Maar het komt zoals het komt. Hier mag (lees: moet) ik het mee doen. Lastig? Ja, soms wel. Onmogelijk? Nee!

Ik sta daar in die ruimte. De sleutel in mijn hand. Op zoek naar die ene deur die op het juiste moment mag worden geopend. Maar heel misschien ben ik niet diegene die de deur mag openen. Moet ik de sleutel onder de gleuf doorgeven, zodat deze aan de andere kant kan worden geopend. Maar die deur gaat open. Eens en op het juiste moment.

Dit blog is onderdeel van #PHOT (photo on thursday); een initiatief van Karin Ramaker

2 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: